Világi Oszkár: A második hely miatt nem kell szégyenkeznünk!

By
Updated: jún 2, 2021

Eseménydús idényt zárt a DAC futballcsapata a Fortuna ligában. A sárga-kékek sorozatban nyolc mérkőzést nyertek az idény elején, majd kisebb hullámvölgy után ismét erőre kaptak és ezüstéremmel zárták a bajnokságot. Az idényről Világi Oszkár klubtulajdonos nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

Klubtulajdonosként milyennek látta az év első felét?

A tavaszi szezon első négy fordulója, amely még az alapszakaszhoz tartozott, nem sikerült a legjobban. A rájátszás azonban már igen, főleg a hajrá. Az utolsó hat mérkőzésből ötöt megnyertünk, és egyszer döntetlenre végeztünk. A második helyen végeztünk, ilyen értelemben minden rendben. De van fájó pont is: a kupa negyeddöntőjében kiestünk a Besztercebánya otthonában, másodosztályú csapat ellen. A DAC-nak ezt az akadályt könnyedén kellett volna vennie. Sajnos nem így történt. Összegezve tehát: a kupaszereplésünk csalódást jelentett, a Fortuna Liga-ezüstérem szép eredmény, a második hely miatt nem kell szégyenkeznünk.

Nézzük a szakmai oldalt: miért döntöttek úgy, hogy öt fordulóval a befejezés előtt megválnak Bernd Storcktól?

A remek kezdés után mély és hosszú hullámvölgybe kerültünk, nem volt értelme erőltetni a közös munkát. A menet közbeni edzőváltás legrosszabb, ami történhet egy klubban, ráadásul végül erőnléti és kapusedző nélkül maradtunk, ezt a hiányt egy hét alatt kellett pótolni. A következő mérkőzéseken Németh Antal vezetésével jó teljesítménnyel rukkolt ki a csapat.

Németh Antal marad a kispadon?

Még nincs döntés. A következő napokban tájékoztatjuk a közvéleményt, ki lesz a vezetőedző.

Milyen változások várhatók a játékoskeretben?

A védelemben és a középpályán erősítünk, mert Kalmár Zsoltra sajnos nem számíthatunk az ősszel. Kell egy vagy két olyan középpályás, aki tudja őt helyettesíteni. Több játékosunkra érkezett vételi ajánlat, aki elmegy, azt nyilván pótolni kell. Ugyanakkor sok tehetséges labdarúgónk van, bő a keretünk. A fiatalok eddig nem kaptak elég teret, de sokan megérdemlik, hogy játéklehetőséghez jussanak. Nem kell aggódni tehát, hogy gyengébb lesz az állomány az új évadra.

A teljes interjú a Nemzeti Sport honlapján olvasható.