Világi: Amíg én vagyok a DAC tulajdonosa, addig énekelni fogják a Himnuszt!

By
Updated: apríl 4, 2019

Ahogy azt már az összes felvidéki sajtó megírta, büntetnék a külföldi és ezáltal a Magyar Himnusz éneklését olyan esetben, amikor nincs a helyszínen hivatalos delegáció az adott országból. 

Mivel a parlamentben konkrétan a DAC mérkőzéseit említették, az eset a tulajdonost, Világi Oszkárt is nagyon meglepte. Elmondása szerint egy modern világban nem ilyen döntésekkel kellene a nemzeti tudatot erősíteni.

„Csodálkozom, hogy valaki még képes ezzel a 20. század elején foglalkozni. Tittel sportigazgatónak azt kellene elérnie, hogy Rózsahegyen énekeljék a szlovák himnuszt, nem pedig a magyart betiltani. Ezzel megoldanák Tittel úr belső problémáit. Nem követem a politikai folyamatokat a parlamentben, sok törvényt fogadnak el. Az az ígéret, hogy a törvényt annulálni akarják, az eredeti állapot sem jó, de jobb, mint ami most lenne. A DAC stadionban mindenképpen énekelni fogják a Magyar Himnuszt. Amíg csak egy szurkoló fogja énekelni, addig klub meg fogja engedni. Ezzel a törvénnyel nem érik el, hogy Dunaszerdahelyen ne énekeljék a Himnuszt. Amíg a DAC tulajdonosa vagyok, addig itt énekelni fogják a Himnuszt, ha pedig büntetnek érte, azt is megfizetjük. Kiszámolhatjuk, maximum hét ezer euró büntetést szabhatnak ki, és 16 mérkőzést játszunk itthon egy idényben.

Azt szeretném elérni, hogy inkább a többiek énekeljék a szlovák himnuszt. A szlovák nemzeti öntudat ne a magyarellenességen alapuljon, hanem hogy büszkék legyenek önmagukra. Nem értem, mi történik a szlovák parlamenti képviselők fejében.“ – nyilatkozta Világi Oszkár a Pátria Rádió mai adásában.