Vida Máté: Célunk, hogy több pontot szerezzünk, mint tavaly!

By
Updated: október 22, 2019

Első gólját szerezte az új idényben a DAC középpályása, Vida Máté, találatával ráadásul győzelemhez segítette csapatát. A sárga-kékek játékosa értékelte az Aranyosmarót elleni győzelmet

Hogy láttad a gólod előtti lehetőséget?

Kaptam egy nagyon Jó labdát Vida Kristophertől. Jó volt az első labdaérintésem, rögtön ellőttem a hosszú sarkot. Szerencsére sikerült, már nagyon rég vártam erre a gólra. Örülök, hogy összejött. A második félidőben is volt egy egyéni akcióm, abból is rúghattam volna egy gólt, amit sajnálom. Erről a mérkőzésről a gólomra fogok emlékezni.

A gólodnak köszönhetően is nagyra tartod a vasárnapi sikert?

Hogyne, egy jó csapat volt az Aranyosmarót, nagy siker számunkra. Boldogok vagyunk, hogy zsinórban a harmadik győzelmünk volt. Igazából ugyanannyit ér az egygólos és az ötgólos győzelem, örülünk a három pontnak.

A győzelemnek köszönhetően feljöttetek a második Zsolnára. Figyeltétek az ellenfelek eredményeit?

Tudtuk az eredményeket, ez azért erőt tud ilyenkor adni. Tudtuk, hogy győznünk kell, ugyanis a Zsolna döntetlenezett. Éles a harc, a bajnoki címért küzd a három csapat, egy jó szezonnak nézünk ismét elébe.

Mit gondolsz, miben kell a közeljövőben javulnia a csapatnak?

Ha berúgnánk a mérkőzés elején a helyzeteinket, akkor 2-3 gólos előnynél sokkal nyugodtabban tudnánk játszani. Így egy gólos előnynél az ellenfél is feljön, nehezebb játszani, zaklatottabb a meccs. Abban kell javulnunk, hogy be kell rúgni hamarabb a helyzeteket.

Kimondhatjuk, hogy a csapat célja a bajnoki cím?

Az volt a célunk, hogy több pontot szerezzünk, mint tavaly. Kiderül, hogy ez mire lesz elég. Egy nagyon erős Slovanról beszélünk, amelyben 20-22 minőségi játékos van, és egy fiatal, lendületes Zsolnáról. Nem lehet előre megmondani a helyezést, de biztosan a végéig versenyben leszünk, ugyanis nagyon jó csapatunk van.

Mit adott a két válogatott mérkőzés számodra? 

Önbizalmat adott. A válogatottban is jól ment a játék és ez önbizalmat adott. Minden párharcnál éreztem, hogy erősebb vagyok az ellenfelemnél. Ennek is köszönhető a gólom, hogy bíztam magamban. Remélem, hogy így fogom folytatni.

Mik a további céljaid a magyar válogatottban? 

Remélem, hogy a keret tagja maradhatok, ez volt a célom. Minden héten kell bizonyítani a Fortuna liga mérkőzéseken, ugyanis ezúttal is itt volt Marco Rossi. Nem jelent semmit, hogy jól játszottam a válogatottban, minden héten újra meg kell magam mutatnom.