Vida góljával legyőzte a Slovant a DAC!

By
Updated: apríl 27, 2019

Legyőzte a friss szlovák bajnokot a DAC, véget ért a Slovan veretlenségi sorozata!

Remek hangulatban zajlott az ősi rivális elleni rangadó, már a kezdőrúgás előtt megkezdődött az adok-kapok a szurkolók között.

Az első helyzet a Slovan előtt adódott, a 7. percben Šporar két DAC játékost is kicselezve a 11-es pontról jobbal a bal kapufát találta telibe. A 11. percben Davis szabadrúgását Greif védte. A 14. percben Šporar kapott remek labdát a védők mögé, megindulhatott kapura, passzát Moha előtt Koštrna küldte szögletre. A 17. percen Kone elcsúszott a jobb oldalon, a labdát Čavrić szerezte meg, Mohához passzolt, aki viszont csúszva a kapu mellé lőtt. A 45. percben Kone vesztett labdát a középkörben, a Slovan indult támadásba, Moha törhetett kapura, átemelte a kifutó Jedličkát, de a labda mellé szállt.

Kettős cserével kezdte a második játékrészt a DAC, Kalmár helyett Herc is pályára lépett. Az első támadásból veszélyeztettt a DAC, Herc passza után Divković lövését Greif védte. Az 55. percben Vida Máté beadását Divković továbbengedte, az érkező Vida Kristopher pedig a hálóba talált – 1:0. Az 59. percben Kone a tizenhatosban szabálytalankodott, amiért piros lapot kapott, a megítélt büntetőt Šporar végezte el, de Jedlička parádésan védett. A másik oldalon Bajric szabálytalankodott, 23 méterről elvégzett szabadrúgást Ronan nem sokkal küldte a kapu mellé. A 81. percben Moha végzett el szabadrúgást a tizenhatos vonaláról, de csak a sorfalat találta el.

A végére már az eredmény nem változott, a DAC megtörte a friss bajnok veretlenségi sorozatát!

FC DAC 1904 Dunaszerdahely-SK Slovan 1:0 (0:0)

Gólszerző: Vida K. (55.)
Sárga lapok: 37. Kalmár, 76. Jedlička, 90. Divković – 39. Rabiu, 63. Bajrić, 90. Villar
Piros lap: 59. Kone
11.820 néző
FC DAC: Jedlička – Koštrna, Huk, Kone, Davis (46. Šatka) – Ronan, M. Vida, Kalmár (46. Herc) – Čmelík (82. Bednár), Divković, K. Vida
Slovan: Greif – Apau, Bajrić, Guzmics, Suchotskij (80. Villar) – Ljubičić, Rabiu (67. Rafael) – Čavrić, Dražić, Moha – Šporar