Vida: Ez volt eddig a legjobb félévem!

By
Updated: december 11, 2018

Kiváló őszi idényt tudhat maga mögött a DAC támadója, Vida Kristopher, aki 18 mérkőzésen 8 gólt és 4 gólpasszt jegyzett. A 23 éves játékos pályafutása legjobb őszi idényét produkálta, de tavasszal is sikerre tör a DAC csapatával. Az elmúlt őszi idényről kérdeztük. 

A 18. forduló után a csapat a második helyen telel. Hogy értékelnéd az őszi idényt?

Rengeteg győzelmet arattunk, sokszor boldoggá tettük a szurkolókat, mindenképpen ez volt az ittlétem eddigi legjobb őszi szezonja. Mindig kritikusan nézem a dolgokat és nyilván voltak olyan meccsek, amit illő lett volna hozni, hogy még közelebbről tudjuk várni a februári Slovan elleni rangadót. De összességében szerintem mindenki elégedett lehet.

Mely mérkőzések voltak ősszel a legjobbak és melyek a legrosszabbak?

A Nagyszombat elleni győzelem, plusz a Zsolna elleni két döntetlen, még ha ellenük nem is lett meg a három pont, a mérkőzések színvonala mindig nagyon magas volt. Ami nem sikerült, az Nagymihály volt idegenben és az utolsó Szered elleni mérkőzés. Hiába a három pont, a meccs szörnyű volt.

Nyáron Peter Hyballa vette át a csapatot. Mit gondolsz, nehéz volt elsajátítani az általa vezényelt játékstílust? És mi a véleményed erről a stílusról? Ahogy láttuk, fekszik a csapatnak.

Kellett jó pár hét, míg összerázódott a mesterrel a csapat, de a kemény stílusa hamar megértette velünk, hogy mit is kell csinálnunk a pályán. A csapatnak és nekem is fekszik ez az agresszív letámadós, irányítós, sok passzos játék! Szerintem ebben a ligában kimagaslóan jó focit játszunk, de akár másik bajnokságokban is megállnánk ezzel a helyünket.

A kupában fájó vereséget szenvedett a csapat. Mit gondolsz, miért történt?

Igen, sajnos az egy olyan mérkőzés volt, amire nem szívesen emlékszem vissza, hiszen a kupa győzelem is a célok között volt.

Egyénileg is remek őszt zártál, 8 gól, 4 gólpassz. Elégedett vagy a teljesítményeddel? Ez volt eddig a legjobb őszi idényed?

Egyértelműen kijelenthetem, ez volt a legjobb félévem. Elsősorban örülök, hogy folyamatosan nem 60, hanem 90 perceket tölthetek a pályán. Természetesen boldog vagyok, hogy már 8 gólnál járok, de lehetne több is, úgyhogy folytatnom kell a sok munkát a befejezéseken!

A válogatottság továbbra is várat magára. 

Még biztosan nem tudtam meggyőzni Rossi mestert hogy ott a helyem. De márciusig még van idő.

Milyen érzés volt nyáron az Európa ligában szerepelni? A Minszk már nagy falat volt?

Nagy célt értem el ezzel, hogy végre tudtam Európa liga mérkőzést játszani, és hogy már gólt is szereztem a sorozatban. Mind a két ellenfél, a Dinamo Tbiliszi és a Dinamo Minszk is nagy színvonalat képviselt. Úgy érzem, még elég tapasztalatlanok voltunk, de bízom benne, hogy jövőre ez már máshogy lesz és tovább tudunk menetelni.

Hogy látod a csapat esélyeit tavasszal?

Kemény felkészülés vár ránk és azonnal a legnagyobb rangadóval kezdünk. Azon a meccsen sok fog múlni. Én bízom a csapatban, és hogy egy még jobb tavaszi szezont tudunk zárni, mint amilyen ez az őszi volt.

Hogy fogod tölteni a téli szünetet?

Első sorban félre teszem egy hétre a lasztit, és elmegyek a barátnőmmel kikapcsolódni. Ránk fér egy kicsit. Majd egyénileg elkezdem a munkát, hogy ne a nulláról induljak, ha újra kezdődnek az edzések. De az időm nagyját Pesten leszek a családdal, és a barátokkal. Nem fogok unatkozni.