Vesztes állásból fordított, győzelemmel kezdte az idényt a DAC

By
Updated: júl 17, 2022

Győzelemmel kezdte a Fortuna liga új idényét a DAC, a sárga-kékek az 1. fordulóban a Liptószentmiklós csapatát múlták felül 2:1 arányban. 

A sikeres nemzetközi szereplés után megkezdődött a Fortuna liga a DAC számára. Az első perctől hajtós futball zajlott a pályán, de többnyire a két tizenhatos között zajlott a játék. Az első komolyabb helyzet a 14. percben érkezett, Blackman jobboldali beadását Hahn fejelte fölé. A 21. percben Krstović kapott remek labdát háttal 7 méterre a kaputól, fordulatból lövéssel próbálkozott, Sváček kapus viszont remekelt. Később Krstović újabb lehetőségei kihasználatlanok maradtak.

A második félidőben is folytatódott az első félidei játék. Az 50. percben Veselovský próbálkozott lövéssel, de a labda mellé szállt. Az 57. percben vezetést szerzett a vendégcsapat. Popović hosszú bedobással indította Laurát, aki elment a jobb oldalon, beadását pedig Kačerík közelről lőtte a hálóba – 0:1. A DAC próbálozása a 72. percben góllá érett, Krstović lövése a hálóban kötött ki – 1:1. Nem kellett sokat várni a vezető gólra sem, a 77. percben Veselovský szögletét Kružliak bólintotta a kapuba – 2:1.

Fortuna liga, 1. forduló:
FC DAC – Liptószentmiklós 2:1 (0:0)
Gólszerzők:
Krstović (72.), Kružliak (77.) ill. Káčerík (57.)
Sárga lapok: 37. Njie – 42. Gerát, +90. Popović
Játékvezető: Kráľovič – Jekkel, Vass, 4 630 néző
FC DAC: Veszelinov – Blackman, Kružliak, Brunetti, Ciganiks (84. Muhamedbegović) – Njie (46. Dimun), Káčer, Veselovský – Andzouana (57. Moumou), Krstović (+90. Rymarenko), Hahn (57. Nicolaescu)
Liptószentmiklós: Sváček – Nečas, Bedecs, Krčík, Popović – Kačerík (90. Bielák), Staš (81. Totka), Václavík, Laura (81. Ďungel) – Gerát (81. Diviš)– Voško (69. Matoš)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.