Vesztes állásból döntetlenezett Rózsahegyen a DAC

By
Updated: december 12, 2020

Döntetlennel zárta utolsó idegenbeli mérkőzését 2020-ban a DAC, a sárga-kékek a Fortuna liga 17. fordulójában vesztes állásból szereztek egy pontot a Rózsahegy otthonában. 

Több meghatározó játékost is nélkülözni kényszerült Bernd Storck. Schäfer és Malý a koronavírus miatt, Davis térdsérülés, Blackman eltiltás miatt hiányzott. A mérkőzés előtt is kényszerű cserét hajtott végre a DAC trénere, Nebyla a bemelegítés során megsérült, ezért helyét Andrej Fábry vette át. Az első tíz percben a kit tizenhatos között folyt a játék, többnyire a hazaiak voltak aktívabbak. Az első komolyabb helyzet a 38. percben esett, amikor Kalmár lövése nem sokkal szállt a kapu mellé.

A második félidő viszont több helyzetet és több izgalmat is hozott. Az 50. percben Balić lőtt kapura 22 méterről, de Macík a helyén volt. Az 51. percben Takáč baloldali beadása után Kostadinov az ötösről fejelt a hálóba – 1:0. A gól jót tett a mérkőzésnek, felpörögtek az események. Az 56.percben Kalmár Zsolt végzett el szabadrúgást 25 méterről, a veszélyes lövést Macík csak kiütni tudta. Három perccel később ismét helyzetben a DAC, Kalmár újabb szabadrúgása a sorfalban végezte, a kipattanót Fábry küldte kapura, de Macík bravúrral hárított. A 63. percben Maslo is szabadrúgáshoz jutott, lövését ezúttal Jedlička védte bravúrral. A 74. percben egyenlít a DAC, a csereként beállt Ramirez a tizenhatos vonaláról szánta el magát lövésre, a labda pedig a hálóban kötött ki – 1:1. A 77. percben újabb helyzet adódott a DAC előtt, Sommera beadását Nicolaescu fejelte mellé.  A 81. percben egy szöglet után Maslo fejelt kapura, de Jedlička bravúrral védett, a kipattanót Regáli küldte a kapufára. A 90. percben Zsigmund kapott labdát a tizenhatos vonalánál, lövése fölé szállt. A 91. percben egy baloldali beadás után Ramirez szerezhette volna meg a győzelmet, de fejesével a kapufát találta el. A hosszabbítás utolsó percében Brenkus ellen szabálytalankodtak, a 23 méterről elvégzett szabadrúgást Brenkus a kapufába lőtte.

MFK Rózsahegy-FC DAC 1:1 (0:0)
Gólszerzők: Kostadinov (51.) ill. Ramirez (75.)
Rózsahegy: Macík – Čurma, Maslo, Mrva – Ďungel (69. Almási), Kochan, Múdry (69. Kmeť), Mojžiš – Kostadinov (81. Zsigmund), Takáč (90. Brenkus) – Regáli.
DAC: Jedlička – Sommer, Müller, Beskorovajnyj, Kružliak – Njie (66. Ramírez) – Fábry (85. Sharani), A. Balić – Divković, Nicolaescu (78. Andzouana), Kalmár.