Veszelinov büntetőt védett, pontot szerzett Zsolnán a DAC

By
Updated: júl 24, 2022

Hátrányból szerzett pontot a DAC Zsolnán a Fortuna liga 2. fordulójában. Myslovič góljára Krstović válaszolt, az utolsó percben Veszelinov pedig büntetőt hárított. 

Jól kezdte a mérkőzést a DAC, több helyzetet is kidolgozott. A 3. percben Kružlaik állt közel a gólhoz, egy baloldali szöglet után fejelt nem sokkal a kapu fölé. A 9. percben Moumou éles szögből lőtt kapura, a labda a felső kapufát találta el. Hiába játszott veszélyesen és dolgozott ki helyzeteket a DAC, a Zsolna szerzett vezetést. A 13. percben Kaprálik ment el a jobb oldalon, passzára Myslovič érkezett, aki a tizenhatosról a kapufa segítségével a hálóba talált – 1:0. A bekapott gól kissé megzavarta a DAC játékát, ennek ellenére próbáltak egyenlíteni a sárga-kékek. A 38. percben egy hazaadást Belko kapus a tizenhatoson belül megfogott, így szabadrúgáshoz jutott a DAC, de Krstović a sorfalat találta el. A 44. percben ezúttal Nebyla került helyzetbe, de lövését Belko hárítani tudta.

Fordulás után nem  volt könnyű helyzetben a DAC, a zsolnai játékosok magasan támadták le a sárga-kékeket, nem engedték kibontakozni a dunaszerdahelyi játékosokat. A 65. percben Krstović veszélyes lövését a kapus kiütötte, négy perccel később Veselovský próbálkozott távoli lövéssel, de Belko védeni tudott. A 77. percben összejött az egyenlítés. Ezúttal Veselovský futott fel a jobb oldalon, beadását Krstović félig ollózva küldte a hálóba – 1:1. Két perccel később Nicolaescu lövése a kapufáról a gólvonalra pattant. A 88. percben Mugamedbegović elrúgásánál Samuel Gidi becsúszva szabálytalankodott, amiért a hazai játékos azonnal piros lapot kapott. A 91. percben Iľko ellen a tizenhatosban szabálytalankodtak, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Kopas lövését viszont Veszelinov bravúrral hárította.

MSK Zsolna – FC DAC 1:1 (1:0)
Gólszerzők: 13. Myslovič, ill. 77. Krstović
Sárga lap: 61., Kopas, ill. 45+3. Ciganiks, 90+1. Krstović, 90+3. Veszelinov
Piros lap: 88. Gidi
Zsolna: Belko – Rusnák, Leitner, Stojchevski, Bari – Myslovič, Kopas, Gidi – Galčík (49. Iľko), Jibril, (71. Ďuriš), Kaprálik (71. Addo)
DAC 1904: Veszelinov – Pinto, Kružliak, Muhamedbegovic, Ciganiks (72. Brunetti) – Veselovský, Nebyla (72. Nicolaescu), Káčer – Andzouana (60. Ramadan), Krstović, Moumou (60. Rymarenko)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.