Vereség Minszkben, búcsúzik a nemzetközi porondtól a DAC

By
Updated: august 2, 2018

Nem sikerült a bravúr, 4:1-es vereséget szenvedett a DAC csapata a Dinamo Minszk otthonában, így a dunaszerdahelyi alakulat az Európa liga 2. selejtezőkörében búcsúzik a nemzetközi szerepléstől. 

Meglepő kezdőcsapatot állított fel Peter Hyballa, a hátvédsorban Šatka helyett Kone kapott helyet. A csere nem vált be, ugyanis a 18. percben Kone helyett épp Šatka állt játékba.

Nagy nyomással kezdett a hazai csapat, a 4. percben Ivanov lövését védte Macej kapus. A 11. percben ismét a minszki játékosok kerültek fölénybe, Khvaschinsky löketét ismét Macejnak kellett hárítani. A 18. percben Kone került cserére, de egy perccel később vezetést szereztek a hazaiak, Nikolić egy remek passzt értékesített – 1:0.

A 40. percben Herc fejjel veszélyeztetett, de Begunov szögletre mentett. A 41. percben Bayo sérülés miatt kényszerült cserére, helyét Divković foglalta el. A 41. percben Divković ellen szabálytalankodtak, a megítélt szabadrúgást Davis a sorfalba lőtte.

Fordulás után növelte előnyét a Dinamo, A 46. percben egy bedobás után védelmi hiba történt és Khvaschinski 10 méterről a hálóba talált – 2:0. Az 50. percben Koštrna szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Ivanov értékesítette – 3:0. Az 58. percben Nikolić szabadrúgása a hálóban kötött ki – 4:0.

A 74. percben szépít a DAC, Herc remek labdaszerzése után ugratta ki Vida Kristophert, aki két védő között kibújva a kapuba talált – 4:1. A 78. percben Kalmár próbálkozott egy távoli lövéssel, Gorbunov kapus szögletre mentett.

A lefújásig már az eredmény nem változott, így 7:2-es összesítéssel a Dinamo Minszk jutott az Európa liga 3. selejtezőkörébe, ahol az orosz Zenittel mérkőznek.

FC Dinamo Minszk – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 4:1 (1:0)

Gólszerzők: Nikolić (19., 58.), Khvaschinski (47.), Ivanov bünt. (50.) ill. Vida (74.)

Sárga lapok: Ivanov (29.), Shitov (41.) ill. Kone (1.), Bayo (19.), Herc (33.), Kalmár (34.), Koštrna (49.)

Dinamo: Gorbunov – Begunov, Galović, Shvetsov, Rocha – Yahaa, Korzun – Khvaschinski (57. Gurenko), Nikolić (70. Trebotić), Shitov – Ivanov (61. Makas)

FC DAC: Macej – Koštrna (78. Špiriak), Huk, Kone (18. Šatka), Davis – Vida M., Ljubičić, Kalmár – Herc – Vida K., Bayo (41. Divković)