Az utolsó percben bukta el a győzelmet a DAC

By
Updated: marec 13, 2022

Az utolsó percben bukta el a győzelmet a DAC a Nagyszombat ellen, a sárga-kékek végül egy pontot szereztek a kerületi rangadón. 

Aktívan kezdte a mérkőzést a Nagyszombat, a Spartak egyből nekirontott a DAC csapatának. A vendégcsapat már a DAC térfelén letámadta a játékosokat, próbáltak labdát szerezni, ami többször is sikerült. A 13. percben Krstović veszélyes lövést eresztett meg a tizenhatos vonaláról, de Takáč kapus a helyén volt. Nagy helyzetbe került Grič a 21. percben, aki Bamidele passza után 15 méterről mellé lőtt. A Spartak továbbra is aktívan, támadó szellemben játszott, de komolyabb helyzetbe nem került. A 38. percben vezetést szerzett a DAC. Andrezinho baloldali beadását Krstović fejjel megtolta, Balogh az ötösről a hálóba küldte a labdát – 1:0. Ez volt Balogh Norbert első gólja a DAC mezében. A 42. percben közel állt az egyenlítéshez a nagyszombat, Bukata remek lövését Ricardo mentette szögletre.

Fordulás után továbbra is aktívan kezdett a Nagyszombat, de a DAC állt közel a gólszerzéshez. Az 54. percben Pinto vállalkozott egy szólóra a pálya közepén, remekül passzolt Krstovićhoz, akinek lövését Takáč bravúrosan hárította. A 62. percben Grič eresztett meg egy lövést, de Ricardo szögletre mentett. A 68. percben Iván ugratta ki Ramadant, aki a kapu elé került, de lövését a kifutó Ricardo védte. A 75. percben Sharani tört kapura, de az utolsó pillanatban Tumma parádésan szerelte. A DAC védelme kiválóan működött, remekül helyt állt a nagyszombati támadásokkal szemben, egészen az utolsó másodpercekig. Már a hosszabbítás negyedik percében Ristovski kapott balról egy beadást és a labdát az üres kapuba küldte – 1:1. Ezzel kiegyenlített a Nagyszombat számára, a játékvezető pedig a középkezdés után lefújta a találkozót. A DAC végül döntetlenezett a rivális Nagyszombattal szemben.

FC DAC – Spartak Nagyszombat 1:1 (1:0)
Gólszerzők: Balogh (38.) ill. Ristevski (94.)
DAC: Ricardo – Pinto, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis – Nebyla (79. Bögi), Njie – Balogh (59. Sharani), (79. Andzouana), Andrezinho, Verlinden (68. Ciganiks) – Krstović
Nagyszombat: Takáč – Koštrna (63. Iván), Čurma, Tumma, Mikovič (46. Ramadan) – Savvidis – Azevedo (63. Olejník), Bukata, Grič, Yusuf (75. Kozak) – Ristovski

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.