Tretiakov: Ilyen edzővel még nem találkoztam!

By
Updated: marec 4, 2019

Sok vidám pillanatot okoz a DAC játékosai számára Peter Hyballa, a német tréner remek tanár és mentor, aki maximális fegyelmet követel – árulta el a DAC ukrán támadója, Maxim Tretiakov, aki szerint Hyballához hasonló edzővel még nem találkozott.

„Korábban külön ültek a szlovák játékosok, afrikaiak, magyarok, ukránok. Az edző azonnal szétültetett bennünket, mint a gyerekeket az iskolában és azt mondta: Tanuljatok meg egymás között kommunikálni. A legnehezebb a panamai játékosoknak volt, ők semmit nem értettek.“ – nyilatkozta az ua-football.com honlapnak az ukrán támadó. A sokszínű játékoskeretet Hyballa különleges módon oldotta meg. „Ha a mérkőzés során azt kiáltja Panama, azt jelenti, hogy a baloldali védő, Eric Davis felmegy a középpályára. Egy másik játékosnak át kell venni a helyét a védelemben és a játékosnak is hasonló szavat kell kiabálni, hogy mindenki tudja, megértette az utasítást. De vannak még hasonló kódolásaink, mint Robben vagy Alaba, de mindet nem árulhatom el, ugyanis az ellenfeleink már tudni fogják. Az edzőnk szereti a fegyelmet és a rendet. Mindenkit egy szinten kezel, edzőt, játékost, klub alkalmazottat.“

Tretiakov a 2018/2019-es idény előtt érkezett az ukrán Odesszától, és 2021. június 30-ig szóló szerződést kötött a DAC csapatával. „Amikor szerződést ajánlottak, őszintén elmondták, nem akarják, hogy öt évig itt játsszak, szeretnének tovább értékesíteni és keresni rajtam. A DAC-nak van a legjobb infrastruktúra Szlovákiában. Azon a helyen, ahol ma az Akadémia áll, korábban csak pusztaság volt. Egyszer beszélgettem az elnökkel, aki elmondta, hogy a klubba már több mint 60 millió eurót fektettek és további összegeket szeretnének invesztálni az akadémiába.“ Tretiakov végigjárta az ukrán korosztályos válogatottakat, nagy álma, hogy egyszer az A válogatottba is bekerüljön, melyet a legenda Andrij Ševčenko irányít.

„Sok fiatal játékosnak ad lehetőséget, az én korosztályomból már heten bekerültek a felnőttek közé. Nem vágyok az egyszeri meghívásra, inkább később leszek felnőtt válogatott, amikor már több tapasztalatot szereztem. Remélem, egyszer az ukrán válogatott fontos játékosa leszek.“ – zárta le Tretiakov.