Tomáš Huk: Eljött az idő a külföldi folytatásra!

By
Updated: jún 23, 2019

Három és fél év után távozik a DAC csapatából Tomáš Huk, aki a lengyel bajnok Piastk Gliwice együtteséhez igazolt. A 24 éves középpályás csapatkapitányként a sárga-kékek vezére volt, most viszont hároméves szerződést kötött a lengyel gárdával. Az átigazolás részleteiről kérdeztük. 

Hogy jött a Piast Gliwice ajánlata és sokat gondolkodtál rajta?

A Piast ajánlatáról már tavasszal hallottam, tudtam, hogy figyelnek engem. A nyári felkészülés elején a klubok az átigazolási összegről tárgyaltak, de a váltáson sokat gondolkodtam. Nem volt könnyű meghoznom a döntést, hogy elhagyom a DAC-ot, megszerettem a várost, az embereket. Nagyon sok jó barátot találtam itt.

Nehéz döntés volt átigazolni?

Szerettem volna külföldre igazolni, és a Piast Gliwice remek lehetőség volt. Egyértelműen vonzott az is, hogy lehetőségem lesz a Bajnokok Ligájában szerepelni. A DAC-ban nagyon szép 3,5 évet töltöttem, de éreztem, hogy eljött a megfelelő idő a külföldi folytatásra.

Milyen célokkal igazoltál a Piast Gliwice csapatához?

Ahogy az Dunaszerdahelyen is volt, célom, hogy a Piast csapatában rendszeresen játsszak. Szeretnék a csapattal pontokat szerezni, hogy sikeresek legyünk. Remélem, az első helyekért fogunk küzdeni.

Mit gondolsz, milyen esélyekkel vág neki a Piast a BATE Boriszov elleni Bajnokok Ligája selejtezőnek?

A BATE Boriszov nagy minőséget képvisel, viszont a futballban sosem lehet megmondani, mi fog történni. Mindent meg fogunk tenni a meglepetés érdekében, de nem vár ránk könnyű mérkőzés.

Milyen érzés volt a DAC csapatát kapitányként vezetni?

Nagy megtiszteltetés volt számomra, nagyon jó csapatot alkottunk, ilyenkor a kapitánynak is könnyebb. Sosem felejtem el, amikor a Nagyszombat ellen a szalagot először a kezemre húztam, majd amikor a Nyitra ellen először vezettem ki a csapatot a pályára kapitányként.

Mit üzennél a DAC szurkolóinak az Európa liga selejtezője előtt?

A szurkolóknak szeretném megköszönni a fantasztikus támogatást, és a továbbiakban is buzdítsák a DAC-ot, ugyanis a csapatnak ez hatalmas erőt ad. Krakkó nincs messze Gliwicétől, ezért a barátnőmmel biztosan a helyszínen fogok szurkolni a csapatnak a Cracovia ellen.

Fotó: piast-gliwice.eu