Teli torokból zengjen szombaton a Magyar Himnusz!

By
Updated: apríl 4, 2019

Azt gondolnánk, a magyar szimbólumok betiltása után azt hittük, nem érhet már újabb meglepetés bennünket, erre jön a szlovák kormány újabb lépése.

A törvényhozás szerint május 15-től tilos olyan külföldi államok himnuszának éneklését, amelynek nincs a helyszínen hivatalos delegációja. Magyarul lefordítva, tilos a Magyar Himnusz éneklése a DAC mérkőzéseken.

A törvényt kizárólag a DAC mérkőzések miatt hozták létre, ugyanis a szurkolók a kezdő sípszó után minden alkalommal eléneklik a Magyar Himnuszt. És hogy ez kit zavart? Konkrétan egy korábbi válogatott labdarúgót, Dušan Tittelt, aki parlamenti képviselőként és Rózsahegy csapatánál sportigazgatóként dolgozik, korábban bizonyos pozíciókat a labdarúgó-szövetségnél is betöltött.

Egy olyan személy számára zavaró a Himnusz éneklése, amely azért dolgozik, hogy a futball összekösse az embereket. A törvény megszavazásának lefolyásába nem bonyolódunk bele, ezt szerencsére megteszik mások. Ami elszomorító, hogy egy másik klub sportvezetője ily módon próbál keresztbe tenni egy konkurens egyesületnek. Az érintetteket akár 7000 euróra is büntethetik, ez lehet egyén, sportklub, vagy bármilyen egyesület.

Ez persze nem szegi kedvét a magyar szurkolóknak, elég csak egy hivatalos magyarországi személyt delegálni a DAC mérkőzésekre, ami persze nem lenne probléma.

Mivel a törvény május 15-től lépne érvénybe, a szombati DAC-Zsolna mérkőzésen a megtelt MOL Arénában zenghet a Magyar Himnusz!