Tbiliszi napló: Sok látnivaló a grúz fővárosban!

By
Updated: júl 18, 2018

Hát, ha az első nap kissé szkeptikus voltam a várossal kapcsolatban, a második nap ez teljesen megváltozott. A csapattal utazó kis társaság nyakába vette a várost és a lehető legtöbb nevezetességet nézte meg. Ezért is köszönet Antal Péternek, aki vállalta a csapat vezetését.

Első állomás egy kis vonat volt, amely felvonóként a városból vitt fel egészen a a kaukázusi hegységre, ahonnét fantasztikus látvány tárult elénk. Természetesen a közös fotókról a DAC sál sem hiányozhatott. Elképesztő látványt nyújtott Tbiliszi városa a magasból, megcsodálhattuk a neves grúz építészeti csodákat.

Ami biztos, a városban hatalmas építkezési hullám tombol, utakat, épületeket újítanak, vagy építenek teljesen ujjá.
Leérve a hegységről utunk a belvárosba vezetett, ahol egy drótkötélen működő felvonó hordja a turistákat egy újabb látványossághoz, a grúzok védőszentjéhez. Tudniillik, a grúzok nagyon vallásosak, sok szép templom található a városban. A felvonóval a felfelé tartó utat tettük meg, visszafelé a a láb buszt használtuk, hogy még jobban szemügyre vegyük az óvárost. Fitnesz tornázóknak üzenem, ide lábnapkor kell eljönni!!

A grúzok védőszentje

Mivel a városon keresztül halad a Mtkvari folyó, ezért egy kis hajókázás is a programba került. A vízen haladva ismét a város csodálatos építményeit láthattuk. Ekkor jutott eszembe, hogy ezért a DAC-nak is hálásak lehetünk, ugyanis ha nem jutnak el az Európa ligába, most nem lennénk Tbilisziben, ugyanis kétlem, hogy egy átlagember számára Grúzia lett volna az álomutazás. Meg kell jegyezni, a városban nagyon sok turistát látni! A hajókázás után még egy gyors templomi látogatás következett, majd egy korai vacsora, hogy elérjük a DAC mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

Grúz specialitás, tojással töltött aragvi

Természetesen nem maradhattak ki a különleges grúz ételek sem, mint a barátfüle, vagy aragvi, mind nagyon ízletes volt.

A vacsora után egy kis pihenő után a Dinamo Aréna felé vesszük az irányt. Kíváncsian várjuk, mit talált ki a holnapi mérkőzésre Marco Rossi és legénysége!