Szeredre került kölcsönbe a DAC középpályása

By
Updated: január 23, 2021

Kölcsönadta középpályását a DAC, Andrej Fábry Szereden tölti a tavaszi idényt – közölte a klub honlapja. 

Fábry a Nyitra neveltje, ahonnét a cseh Jablonec együtteséhez igazolt. 2019 nyarán először kölcsönbe, majd végleg a DAC csapatához került. Az ősz folyamán 13 mérkőzésen lépett pályára és 1 gólt szerzett.

„Csapatunk középpályáján tapasztalt nagy konkurenciaharc miatt Andrej lehetőséget keresett arra, hogy több játékpercet tudjon gyűjteni. Minden futballista csak akkor fejlődhet, ha rendszeresen játszik. Itt a DAC-nál az utóbbi hónapokban nehezebben került be a csapatba, így lehetővé tettük számára, hogy a következő négy hónapot vendégjátékon töltse. A szerediek megkerestek minket egy ilyen ajánlattal, ahol garantált helye lesz a csapatban a kedvenc pozíciójában. Új csapatának a játéka rá fog épülni, és hisszük, hogy a lehető leghamarabb visszanyeri a legjobb formáját. Sok sikert kívánunk neki” – nyilatkozta a klub honlapján Jan Van Daele, a DAC  sportigazgatója.

„Nagyon örülök, hogy a Szereddel megegyeztünk a kölcsönjátékban. Több klub volt még játékban, de a Szered részéről éreztem a legnagyobb érdeklődést. Felhívott az edző, a klubvezetők és az egyik tulajdonos is, nagyon kellemesen meg voltam lepődve, ez is hozzájárult a döntésemhez. A Szerednek jó csapata van, a felsőházért harcol. Remélem, közösen ki tudjuk harcolni. Szeretnék segíteni a klubnak és magamnak is.“ – nyilatkozta a szerediek honlapján Andrej Fábry.