Szered ellen szenvedte el első vereségét a DAC

By
Updated: august 4, 2019

Elszenvedte első vereségét az új idényben a DAC, a sárga-kékek a Szered ellen maradtak alul a Fortuna liga 3. fordulójában. 

A 7. percben Koštrna adott vissza egy labdát a jobb oldalról, az érkező Vida Kristopher lövése mellé szállt. A 14. Percben Cleber szabadrúgását Michalík fejelte nem sokkal fölé.

A 33. Percben Iván Alex labdája után Pankaričan ugrott ki, Kružliak időben próbált menteni, de még Jedlička szögletre ütötte a labdát. A 40. Percben a jobb oldalon Cleber próbált meg elmenni Davis mellett az alapvonalon, a DAC hátvédje megállította a Szered támadóját, aki összeesett, de a játékvezető helyesen, nem ítélt büntetőt. A félidő hosszabbításában Ronan szöglete után Kružliak fejese szállt a kapu mellé.

A 69. percben Špehar kapott egy remek labdát a tizenhatosban, Jedlička kifutással próbált menteni, de a szeredi játékos átesett a DAC kapusán. A játékvezető büntetőt ítélt, melyet Ventúra értékesített – 1:0. A 74. percben Iván szöglete után Hučko ugrott fel a legmagasabbra és fejjel Jedlička hálójába talált. Két perccel később Pankaričan indult meg a bal oldalon, lövését Jedlička még kiütötte, az érkező Špehar a hálóba küldte a kipattanót – 3:0. A folytatásban a DAC próbált javítani a helyzeten, de kevés sikerrel. A 84. Percben Jureškin a tizenhatosban kézzel ért labdához, a megítélt büntetőt Kalmár Zsolt magabiztosan értékesítette – 3:1. A hosszabbításban Ventúra szabadrúgással veszélyeztetett, Jedlička viszont szögletre mentett.

Szered-FC DAC 3:1 (0:0)

Gólszerzők: Ventúra 11-ből (69.), Hučko (74.), Špehar (76.) – Kalmár 11-ből (84.)

Szered: Iliev – Sus, Ba, Michalík, Hučko – Lukáčik, Ventúra – Nascimento (63. Jureškin), Matheus (30. Pankarićan), Iván – Špehar (89. Adekuoroye).

DAC: Jedlička – Koštrna, Oravec, Kružliak, Davis (51. Blackman) – Vida M.– Vida K., Ronan (75. Švec), Kalmár, Divković – Taiwo (59. Čmelík).

Fotó: FC DAC