Súlyos pofont kapott a DAC otthonában a Slovan!

By
Updated: september 1, 2019

Nagy pofonba szalad bele Dunaszerdahelyen a Slovan, amely elszenvedte idei első vereségét, ráadásul öt gólt kapott a MOL Arénában a Fortuna liga 7. fordulójában. 

Kevés helyzetet, viszont annál több küzdelmet hozott az első félidő. Az elejétől kezdve egyik csapat sem kímélte a másikat. A rangadót ráadásul a Ligás Klubok Uniója szeptember hónap mérkőzésének nevezte. Az első helyzet a Slovan oldalán adódott, a 16. percben Villar lövése szállt mellé. Egy perccel később Mohával szemben Vida Máté a büntetőterületen belül szabálytalankodott, amiért a Slovan tizenegyeshez jutott, Šporar pedig értékesítette – 0:1. A 24. percben egy beadás után Vida Kristopher fejelt a léc alá, de Greif kapus a helyén volt. A 31. percben Fábry végzett el egy szabadrúgást jó 25 méterről, de labdája mellé szállt. A 35. percben De Kamps gólhelyzetben a tizenhatoson belül lerántotta Vida Kristophert, amiért a Slovan játékosa piros lapot kapott, a megítélt büntetőt Davis értékesítette – 1:1. A 40. percben Vida K beadása után Ramirez küldte volna kapura a labdát, de lövése blokkolva lett. Az első félidő hosszabbítása során Blackman jobboldali beadása után Vida Kristopher egyből a hálóba rúgta a labdát – 2:1.

Fordulás után mindkét csapat aktívan kezdett. A 49. percben Moha lövését az ötösről Jedlička védte, majd Villar távoli lövését kellett a DAC kapusának védeni. Az 52. percben növelte előnyét a DAC, Davis baloldali beadása után Ramirez fejjel talált a hálóba – 3:1. Három perccel később Villar szöglete után Abena is fejjel volt eredményes – 3:2. A 68. percben ismét növelte előnyét a DAC, Ramirez lekészítése után Fábry ballal egyből Greif kapujába talált – 4:2. A másik oldalon, egy perccel később Šporar indítása után Daniel lehetőségét kellett Jedličkának védeni. A 75. percben ismét felrobbant a MOL Aréna, Ramirez ment el a bal oldalon, éles szögből pedig a hálóba talált – 5:2. A 82. percben Daniel szerzett labdát a tizenhatos vonalán, egyedül törhetett kapura, elment Jedlička mellett, de a kapus időben visszaért és meghiúsította a lehetőséget.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – ŠK Slovan 5:2 (2:1)

Gólszerzők: Davis 11-ből (36.), Vida K. (45.), Ramirez (52., 75.), Fábry (68.) ill. Šporar 11-ből (18.), Abena (54.).
Sárga lapok: 6. Koštrna, 86. Oravec – 41. Sukhotskyy, 47. Abena, 83. Ljubičić
Piros lap: 35. De Kamps

Játékvezető: Sedlák – Hancko, Benko – 11.679 néző

FC DAC: Jedlička – Koštrna, Beskorovainyi, Kružliak, Davis – Fábry (87. Divković), M. Vida, Oravec – Blackman (90. Taiwo), Ramirez, K. Vida (90. Veselovský)
Slovan: Greif – Apau, Abena, Bozhikov, Suchotskyy – Ljubičić, De Kamps – Dražić (69. Daniel), Villar, Moha – Šporar (80. Strelec)