Súlyos nagymihályi vereséggel kezdte az új idényt a DAC

By
Updated: júl 25, 2021

Nem kezdte jól az új idényt a DAC csapata, a sárga-kékek 4:1-es vereséget szenvedtek Nagymihályban a Fortuna liga 1. fordulójában. 

A DAC Belgrádból egyenesen Nagymihályra utazott, majd Kassán készült a találkozóra. Németh Antal ezúttal több játékosnak adott pihenőt, Kružliak a cserepadra sem került. Ennek ellenére aktívan játszott a Nagymihály, veszélyesebben futballozott. A 12. percben Žofčák szögletét Kotula fejelte mellé. Három perccel később a DAC játékosok gyűrűjében Kanu próbált kapura lőni, de a labda fölé szállt. A 31. percben vezetést szerzett a Nagymihály, Beskorovainyi vesztett labdát a jobb oldalon, Kanu remek jobboldali beadását Begala küldte a hálóba – 1:0. Hat perccel később maga Kanu is betalált, egy remek indítás után kapura törhetett és Jedlička mellett a hálóba talált – 2:0. A 45. percben ismét Kanu volt főszerepben, remek cselei után a labda Magdához került a jobb oldalon, beadását Žofčák fejelte a hálóba – 3:0.

A második félidőt több cserével kezdte a DAC: Njie helyett Divković, Moumou helyett Rymarenko került játékba. A 47. percben Balić beadását Taiwo fejelte fölé. Egy perccel később Nicolaescu kapott remek labdát a tizenhatoson, de lövésébe az utolsó pillanatban egy hazai védő beleért, így a labda fölé szállt. A 60. percben szépít a DAC, egy hosszú indításra az ötösön a hazai kapus és hátvéd is indult, a két játékos nem értette meg egymást, Taiwo köztük pedig a hálóba fejelt – 3:1. A gól után ismét kettős cserével frissített a DAC, Ciganiks helyett Vera, Nicolaescu helyett pedig Andzouana állt játékba. A 71. percben Balić szöglete után Beskorovainyi fejelt centikkel mellé. Egy perccel később Kanu és Bigala összjátéka után Kanu közeli lövését Jedlička védte. A 81. percben Kvocera szerzett labdát Muhamedbegović ellen, egyedül törhetett kapura, de közeli lövését Jedlička bravúrral védte. Három perccel később ismét elaludt a DAC védelme, Žofčák szöglete után Vaško fejjel küldte a labdát a hálóba – 4:1.

MFK Nagymihály – FC DAC 4:1 (3:0)
Gólszerzők: Begala (31.), Kanu (37.), Žofčák (45.), Vaško (84.) ill. Taiwo (60.)
Sárga lapok: Begala (64.), Magda (85.), ill. Balić (68.)
Nagymihály: Kozhukhar – Kotula, Vaško, Artabe, Vojtko – Neofytidis – Magda (87. Ranko), Begala (67. Mendez), Oshima, Žofčák (K) (87. Gembický) – Kanu (74. Kvocera)
DAC: Jedlička – Muhamedbegovic, Beskorovainyi, Brunetti – Moumou (46. Rymarenko), Balić (K), Njie (46. Divković), Schäfer, Ciganiks (61. Vera) – Nicolaescu (61. Andzouana), Taiwo (86. Sharani)

Fotó: MFK Zemplín

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.