Slovnaft Cup: A sok helyzet ellenére döntetlenezett Rózsaheggyel a DAC

By
Updated: jún 17, 2020

Döntetlennel zárult a Slovnaft Cup első elődöntő mérkőzése a DAC számára, a sárga-kékek 1:1-es eredményt értek el a Rózsahegy ellen. A visszavágóra egy hét múlva kerül sor.

Fontos mérkőzés várt mindkét együttesre, ugyanis a DAC 25, a Rózsahegy 14 éve várt már a kupadöntőre.

Az első kapuralövést a vendégek eresztették meg, a 2. Percben Takáč lövése szállt mellé. Két perccel később Mrva ment el a bal oldalon, passzával Almásit találta meg, aki sarokkal volt veszélyes Jedlička kapujára. A DAC helyzete a 6. percben érkezett, Kalmár lövését viszont Macík védte. Két perccel később a Rózsahegy volt veszélyes, Almási remekül tálalt Kostadinov elé, aki viszont pontatlan volt.

 A 10. percben már vezetést szerzett a DAC, Schäfer küzdötte be magát a tizenhatosba, és remek lövéssel helyezte a hálóba a labdát. A 13. percben már kettővel vezethetett volna a DAC, Ramirez szerzett labdát a jobb oldalon, de lövésével csak a jobb kapufát találta el. A 28. Percben Schäfer remek lövésével a bal kapufát találta el. A 38. percben Kostadinov próbált veszélyeztetni, de 18 méterről pontatlan volt.

A második félidőt a DAC kezdte jobban, a 48. Percben Fábry övése szállt nem sokkal mellé. Három perccel később ismét Fábry volt akcióban, de lövésével az oldalhálót találta telibe. Remek támadásokat vezetett a DAC, de Macík kapus remekül védett. A 64. és a 70. percben Kalmár próbálkozását is remekül hárította a rózsahegyi hálóőr. A 82. percben Regáli kapott remek labdát a tizenhatosban, de lövése a kapu fölé szállt. A 85. percben egyenlített a Rózsahegy, Regáli remekül passzolt középre, az érkező Brenkus pedig a hálóba talált – 1:1. rögtön az első támadásból ismét vezetést szerezhetett volna a DAC, Davis beadását Sharani a kapufára fejelte, a kipattanót Kalmár fölé lőtte.

A visszavágóra .egy hét múlva Rózsahegyen kerül sor.