Sima vereséget szenvedett a Slovan otthonában a DAC

By
Updated: apríl 10, 2022

Nem sikerült megszorongatni a bajnoki címvédőt, a DAC 3:1-es vereséget szenvedett a Slovan otthonában a Fortuna liga rájátszásának 5. fordulójában. 

A sárga-kékek csapatából hiányzott a középpályás Andrija Balić, aki sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót. Nem kezdett rosszul a DAC, mindkét csapat részéről támadófutballt láthattak a nézők. Már az 5. percben Nebyla baloldali beadását Szánthó Regő fejelte kapura, de Chovan a helyén volt. Két perccel később Pinto eresztett meg egy lövést a jobb oldalról, de ismét Chovan védett. A 21. percben Veszelinov is megmutatta tehetségét, Weiss kiugratása után Šaponjić jobboldali lövését védte a magyar kapus. A 27. percben vezetést szerzett a DAC. Rabiu hosszú beadását Szánthó kifejelte, a tizenhatos vonalán az érkező Zmrhal lövése pedig a hálóban kötött ki – 1:0. A bekapott gól ellenére sem esett össze a DAC, mindkét oldalon folyamatosan jöttek a helyzetek. A 36. percben Verlinden kapott labdát a védők mögé, kapura törhetett, de a hátvédek mellett az oldalhálót találta el. A 45. percben egy szabadrúgás során Weiss küldte a labdát a kapu fölé.

El sem kezdődött a második félidő, máris gólt szerzett a Slovan. A 47. percben Mustafič kapott remek labdát a jobb oldalon, parádés beadást küldött Rabiu felé, aki senkitől sem zavartatva a hálóba talált – 2:0. Az 58. percben ismét betalált a Slovan. Rabiu indult meg a jobb oldalon, remekül passzolt középre Mustafič elé, aki 12 méterről a hálóba küldte a labdát – 3:0. A 71. percben tovább növelhette volna előnyét a Slovan, Hrnčár jobboldali beadása után Šaponjić  a felső lécet találta el. A 79. percben közel állt a szépítéshez a DAC, Pinto jobboldali beadását Ciganiks ballal küldte centikkel a kapu mellé. A végén mégis csak összejött a szépítés. A 92. percben egy szöglet után Dimun lőtt kapura a tizenhatos vonaláról, a labdába még Sharani beleért, így a játékszer a kapuban kötött ki – 3:1.

ŠK Slovan – FC DAC 3:1 (1:0)
Gólszerzők: Zmrhal (27.), Rabiu (46.), Mustafić (58.), ill. Sharani (92.)
Sárga lap: 14. Kashia, 53. Lovat, 63. Weiss, 66. Rabiu, 72. Zmrhal, ill. 48. Kružliak
Slovan: Chovan – Hrnčár, Kashia (80. Abena), Božikov, Lovat (65. Čavrić) – Kankava (65. Holman), Mustafić – Zmrhal (90. De Marco), Rabiu (80. Green), Weiss – Šaponjić
DAC: Veszelinov – Pinto, Kružliak, Muhamedbegovic, Ciganiks (84. Moumou) – Verlinden (68. Brunetti), Nebyla, Dimun, Balogh – Szánthó (46. Andrezinho), Krstović (60. Sharani)

Fotó: ŠK SLovan

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.