Rangadóval zárul az alapszakasz: Csökken a DAC hátránya a Slovannal szemben?

By
Updated: marec 6, 2021

Nem is lehetne jobb rangadóval lezárni a Fortuna liga alapszakaszát, mint egy Slovan-DAC mérkőzéssel, ráadásul az éllovas fogadja üldözőjét. 

A Slovan jelenleg hét pont előnnyel áll a táblázat élén, ezt az előnyt az őszi idény végén érte el az égszínkék klub. A bajnokságban legutóbb november 1-én, hazai pályán a Nyitra ellen kapott ki a Slovan, azóta lejátszott kilenc találkozóból nyolcat megnyert és csak egy végződött döntetlennel.

Míg a Slovan nyerte a mérkőzéseit, a DAC-nál vereségek is becsúsztak. Ha a tavaszi idényt nézzük, a három fordulóban két döntetlen és egy győzelem született. Döntő volt az utolsó öt őszi forduló, melyek során a sárga-kékek két-két győzelmet és vereséget értek el egy döntetlen mellett, míg a Slovan mind az öt mérkőzést sikerrel vette. 

„A Slovan nagyon jó játékoskerettel rendelkezik, amely tele van kiváló futballistákkal. A dunaszerdahelyi szerepvállalásom során azonban már többször is képesek voltunk őket legyőzni. A holnapi egy kisebbfajta döntő lesz számunkra, mindannyian tudatosítjuk a rangadó fontosságát és azt is, hogy a végeredmény mekkora kihatással lehet a szezon további részére. Nagyon bízom benne, hogy ha mindannyiunk a pályán hagyja a szívét, akkor mi ünnepelhetünk majd a hármas sípszó után. Győzni akarunk és közelebb kerülni a Slovanhoz. Nem lesz egyszerű, de bízom a csapatban” – vázolta fel a célokat a klub honlapján Kalmár Zsolt csapatkapitány, aki 12 góllal vezeti a góllövőlista táblázatát.

A DAC legutóbb 2019 szeptemberében tudta legyőzni a Slovan, azon a találkozón 5:2-es dunaszerdahelyi siker született. Legutóbb októberben a DAC-Slovan találkozó 1:1-es döntetlennel zárult, de a rangadó nem az eredmény miatt maradt emlékezetes. A koronavírus miatt a csapat eredetileg megtépázott felállításban szerepelt volna, ennek ellenére teljes kerettel állt fel a Slovan, ráadásul a csapatot a kispad mellől ifj. Ivan Kmotrík elnök irányította.

A mérkőzés a DAC szempontjából is különleges lesz, ugyanis a sárga-kékek számára ez lesz a jubileumi 800. mérkőzés az élvonalban. A rangadó egyetlen negatívuma, hogy üres lelátók előtt kerül megrendezésre a koronavírus miatt. Mivel a két csapat a rájátszás során még két alkalommal megmérkőzik egymással, a bajnoki cím nem ezen a rangadón dől el, viszont az alaphangot a rájátszás küzdelmeihez egyértelműen megadja.

Fotó: FC DAC