Ramirez góljával győzött a DAC Aranyosmaróton

By
Updated: apríl 24, 2021

Sorozatban második győzelmét aratta a DAC a Fortuna liga rájátszásának 6. fordulójában, a sárga-kékek Eric Ramirez góljával az Aranyosmarót otthonából hozták el a három pontot. 

A DAC már Bernd Storck vezetőedző nélkül lépett pályára, helyét a korábbi segítője, Németh Antal vette át.

Aktívabban kezdte a mérkőzést a ViOn, több próbálkozást is bemutatott. A 10. percben Hrnčár egy védelmi hiba után került helyzetbe, de 20 méterről fölé lőtt. A 16. percben Hrnčár beadását Kružliak kifejelte, a kipattanót Tóth egyből a kapufára küldte. Ez után többnyire a két tizenhatos között folyt a játék. Az első félidő nem hozott sok izgalmas helyzetet. Fordulás után viszont felpörögtek az események.

Az 50. percben vezetést szerzett a DAC. Ramirez remek indítás után törhetett kapura, majd Chovan mellett a hálóba gurította a labdát – 0:1. A venezuelai támadó ezzel megszerezte 16. gólját a bajnokságban. Egy perccel később Nebyla baloldali lövését védte az aranyosmaróti kapus.  Az 52. percben a tizenhatos vonaláról Divković tekert kapura, de ismét Chovan kapus remekelt és szögletre mentett. Az 56. percben Andzouana lövését a kapufa állította meg. A 63. percben Hrnčár jutott lövéshez, de Jedlička védeni tudott. Az utolsó 20 percre feléledt a hazai együttes, többet birtokolta a labdát, de komoly helyzetig nem jutott el. Több labda is érkezett a DAC tizenhatosába, de a védők remekül állták a sarat. Az eredmény már a végéig nem változott, a Trencsén után az Aranyosmarót csapatát is legyőzte a DAC.

ViOn Aranyosmarót – FC DAC 0:1 (0:0)
Gólszerző: Ramirez (50.)
Aranyosmarót: Chovan – Haspra (89. Mihálik), Moško (81. Orávik), Menich, Pintér – Hrnčár, Grozdanovski (61. Ďubek), Tóth, Šmatlák (61. Kyziridis) – Sloboda – Balaj
DAC: Jedlička – Sommer, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Njie – Divkovič (76. Blackman), Nebyla (89. Müller), Balić, Andzouana (65. Moumou) – Ramirez