Ramirez duplázott, döntetlennel zárt Zsolnán a DAC

By
Updated: marec 1, 2020

Két gólos előnyt herdált el a DAC Zsolnán, a sárga-kékek 2:2-es döntetlennel zártak a Fortuna liga 21. fordulójában. 

Remek statisztikával érkezett a DAC Zsolnára, ugyanis a sárga-kékek legutóbb 3,5 éve kaptak ki ellenfelüktől. A kispadon kapott helyet a sárga-kékek új szerzeménye, Németh Krisztián is.

Remekül és aktívan kezdte a félidőt a DAC. A 12. percben Ramirez remek sarkazása után Davis eresztett meg egy lövést, de Holec hárítani tudott. A 16. percben vezetést szerzett a DAC. Davis Divkovićot ugratta ki a bal oldalon, remek beadására Ramirez érkezett középen és a hálóba vágta a labdát – 0:1. Az volt a dunaszerdahelyi gárda első gólja a tavaszi idényben.

A 24. percben veszélyes szabadrúgást végzett el a hazai együttes, Káčer beadására Králik érkezett, az ötösről viszont fölé fejelt. A 30. percben Divković szerzett labdát a bal oldalon, a tizenhatosról leadott lövését Holec védte. A 33. percben kettőre növelte előnyét a DAC. Fábry remek labdával ugratta ki Ramirezt a jobb oldalon, a támadó a kifutó Holec kapust kicselezve az üres kapuba gurított – 0:2.

Az 50. percben szépít a Zsolna, Fazlagić kapott remek labdát a tizenatosban, lövését a védősor blokkolta, a kipattanót viszont Balaj fejelte a hálóba – 1:2. Az 58. percben már egyenlített a Zsolna, Kurminowski kapott remek labdát a hátvédek között, lövését Jedlička kiütötte, a kipattanót ismét Balaj küldte a hálóba – 2:2. A DAC hlyzetét az sem segítette, hogy az 55. percben Vida Máté sérülés miatt cserére kényszerült. A 62. percben Kalmár végzett el egy szabadrúgást a bal oldalon, de labdája fölé szállt. Az egyenlítő találat után feléledtek a hazaiak. A 82. percben Káčer szöglete után Králik fejelt mellé. A 85. percben Ďuris próbálkozott lövéssel, de mellé.

Zsolna-DAC 2:2 (0:2)
Gólszerzők: Balaj (50., 58.) ill. Ramirez (16., 33.)
Sárga lapok: Davis (23.)
Zsolna:  Holec – Kaša, Králik, Minárik – Anang (46. Vallo), Káčer, Fazlagić, Demiri – Kurminowski, Balaj (78. Iľko), Ďuriš
DAC: Jedlička – Rodolfo, Kružliak, Šimić, Davis – A. Balić, M. Vida (55. Phillips, 82. Bednár), Kalmár – Fábry, Ramírez, Divković.