Ramadan gólja döntött, a DAC legyőzte a Zsolna csapatát

By
Updated: apríl 2, 2023

A DAC teljesítette a kötelező győzelmet, a sárga-kékek egy góllal múlták felül a Zsolna csapatát a Fortuna liga rájátszásának 3. fordulójában. A DAC sorozatban hatodik bajnoki győzelmét aratta, és hat ponttal vezeti a táblázatot.

Az első helyzet a vendégek előtt adódott, az 5. percben Kaprálik szánta el magát lövésre, de a labda mellé szállt. Két perccel később Galčík maradt le Rusnák beadásáról. A 15. percben vezetést szerzett a DAC. Káčer szerzett labdát a tizenhatos előtt, Krstović lövését még Slávik védte, de a kipattanót Ramadan a hálóba küldte. A vezető találat után a DAC elvesztette a legjobb góllövőjét, ugyanis Krstović sérülés miatt cserére kényszerült. A 23. percben Galčík szöglete okozott gondot Petráš számára, a kapus a gólvonalon mentett.

A másik félidőben aktívabb volt a Zsolna, többet birtokolta a labdát, de veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. A 61. percben Blackman szánta el magát lövésre, de pontatlan volt. A 66. percben Kopas 30 méterről nem sokkal lőtt a kapu mellé. A második félidő legnagyobb helyzete a 79. percben esett, amikor Szánthó ment el a jobb oldalon, beadását Gavrić közelről Slávik kezébe küldte. A végére már a DAC nem engedte kibontakozni a Zsolnát, így megőrizte egy gólos vezetését.

FC DAC – Zsolna 1:0 (1:0)
Gólszerző: Ramadan (15.)
DAC: Petráš – Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana – Dimun, Ramadan (46. Szánthó), Káčer (87. Nebyla) – Blackman, Krstović (17. Kalmár), Gavrić (82. Niarchos)
Zsolna: Slávik – Leitner, Kopas, Nemčík – Rusnák (66. Javorček), Sauer (66. Gidi), Minárik, Bari (82. Owusu) – Kaprálik, Jambor, Galčík

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.