DAC: „Pihenünk, de tavasszal folytatjuk!“

By
Updated: december 7, 2015

Két gólos győzelmet aratott a DAC az Aranyosmarót felett, a gólokat ezúttal két középpályás, Ljubicic és Ľupták szállították. A győzelemnek köszönhetően az ötödik helyen telelnek a sárga-kékek. A mérkőzés után Marin Ljubicic, Branislav Ľupták és Tomáš Tujvel nyilatkozott.

„Elégedettek vagyunk, a mérkőzést megnyertük és teljesítettük a célt. Viszont az előre eltervezett 9 pontot a három fordulóból nem sikerült teljesíteni, de a 7 pontnak is örülünk. Nehéz talajon játszottunk, de ilyenkor már télies az idő, rosszabbak a pályák minőségei. Az ellenfél a második félidőben jól játszott, de a második találat megnyugtatott bennünket, elkezdtük játszani a saját játékunkat és megszereztük a győzelmet. Már a korábbi mérkőzéseken is voltak helyzeteim, talán tisztábbak, mint most, de örülök a gólnak. Remélem tavasszal is folytatni fogom a gólgyártást. Jól fog jönni ez a pár hetes szabadság, kicsit pihenünk a futballtól. A szünet után pedig felbuzdulva indulunk neki a téli felkészülésnek, hogy aztán tavasszal újabb sikereket érjünk el.” – nyilatkozta a mérkőzés után Branislav Ľupták.

Luptak

A mérkőzés első találatát Marin Ljubicic szerezte, aki egy jól helyezett lövéssel vette be Novota kapuját.  „Sikerült betalálnom, és ami a legfontosabb, az év utolsó mérkőzésén is diadalmaskodni tudtunk. Mindenképp győzni akartunk, hogy megajándékozzuk a szurkolóinkat. Sikerült remekül felkészülnünk az ellenfélre. Az edző elmondta, hogy kell játszanunk, sok labda érkezett Tawambára, erre számítottunk. Jól alkalmaztuk a lestaktikát is, a hétközi edzéseken ezt is gyakoroltuk. Ami az őszi évadot illeti, szerintem 2-3 ponttal többet szerezhettünk volna. Most viszont kipihenjük magunkat, hogy januárban fel tudjunk készülni a folytatásra. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk a szurkolóknak!“ – jegyezte meg Ljubicic.

Tujvel96

A mérkőzést kapott gól nélkül zárta a DAC hálóőre, aki szerint nem hagyták kibontakozni az ellenfelet. Nem engedtük az ellenfelünket komolyabb helyzethez, kontroláltuk a mérkőzés folyamatát. Mindkét csapat próbált nyomást gyakorolni a másikra. 1:0 után az Aranyosmarót próbált egyenlíteni, de nem sikerült nekik, mi pedig megszereztük a második találatot és győztünk. Az ötödik helyen telelünk, elégedettek lehetünk.“ – zárta mondandóját Tomáš Tujvel.

kertesz_photo