Besztercebánya – DAC: Szarka találata három pontot ért!

By
Updated: máj 8, 2015

Második idegenbeli győzelmét aratta a DAC, ezúttal Besztercebányán sikerült begyűjteni a három pontot. A gólszerző hosszú idő után Szarka Ákos volt, aki megszerezte idénybeli harmadik találatát.

Besztercebánya – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 0:1 (0:0)

Gólszerző: 51. Szarka

615 néző

Sárga lapok:  37. Gálik, 80. De Vito, 89. Faško – 37. Michalík, 42. Szarka, 77. Ljubicic, 86. Turňa

Piros lap: +90. Faško

Dukla: Boroš – Vajda, Kapor, Had, Kupec – Rejdovan (76. Marinkovič), Willwéber (72. De Vito), Gálik (62. Snitka)  – Faško – Polievka, Šovčík

DAC: Polaček – Turňa, Tóth, Michalík, Szabó – Ljubicic, Straka (83. Sesar) – Brašeň (75. Pape Sarr), Ľupták, Štepanovský (+90. Majerník) – Szarka.

Az 5. percben Faško szöglete után Had lőtte erősen a labdát a kapu elé, az egyik védő viszont blokkolni tudott. A hazaiak büntetőt követtek, feleslegesen. A 8. percben Brašeň adott be egy labdát a bal oldalról, középen Štepanovský két védő között a kapu fölé lőtt. A 24. percben esett az első félidő legnagyobb helyzete, Štepanovský jobb oldalon az alapvonalról passzolt vissza a tizenhatosba, az érkező Straka lövése csak centikkel szállt a kapufa mellé. Négy perccel később Szabó Ottó végezhetett el egy szabadrúgást 25 méterről, lövését viszont Boroš védeni tudta. A következő percekben Brašeň és Ljubicic próbálkozott lövéssel, de Boroš és a hazai védelem a helyén volt.

A szünet után helyzettel indított a DAC, Turňa beadását Brašeň próbálta kapura fejelni, sikertelenül. Az 51. percben Brašeň indította volna Štepanovskýt, aki majdnem labdát vesztett, de harcosságával visszaszerezte azt és négy védő között az egyedül álló Szarkához passzolt, a DAC csatára pedig nem hibázott – 0:1.  Az 54. percben egyenlíthettek volna a hazaiak, egy lecsorgó beadás Rejdovan elé került, akinek kapáslövését 5 méterről Polaček fantasztikusan hárította. A bekapott gól után többet támadt a hazai együttes, de veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. A DAC többnyire kontratámadásokkal próbált veszélyeztetni, szintén kevés sikerrel. A 86. percben Faško beadását Kapor kapásból rúgta a kapu mellé. A hosszabbításban Faško sárga lapot érően szabálytalankodott Pape Sarral szemben és mivel a 89. percben már egyszer lappal figyelmeztették, a kiállítás sorsára jutott.

kertesz_photo

https://www.facebook.com/events/828403835283370