DAC – Zólyombrézó: Tomislav Maric első győzelme

By
Updated: marec 7, 2015

Az Aranyosmarót elleni döntetlen után győzelmi céllal lépett pályára a DAC a Fortuna Liga 21. fordulójában. A három pont sorsát egyetlen gól döntötte el, amely a 88. percben érkezett. A győzelemnek köszönhetően a DAC a tabella hetedig helyére ugrott.

Már a 4. percben veszélyesek voltak a vendégek, Nworah indult meg a bal oldalon, beadását pedig Vaščák a kapu fölé fejelte. Az első 30 percben főleg a két tizenhatos között folyt a harc, rengeteg pontatlansággal mindkét oldalon. A félidő utolsó 15 perce viszont sok izgalmat hozott mindkét csapat részéről. A 32. percben Greška indult meg a bal oldalon, beadását Škutka a kapufára rúgta. Egy perccel később már a DAC veszélyeztetett, a tizenhatoson belül Sesarhoz került a labda, ballábas lövését viszont szögletre mentették. A 35. percben ismét a vendégek voltak akcióban, Škutka remek labdával indítota Nworahot, aki Kwin kíséretében lőtt kapura, de Polaček fantasztikus védést mutatott be.

Aktívan kezdte a második félidőt a DAC, először Pape Sarr, majs Štepanovský veszélyeztette Hanák Kapuját. Az 56. percben ismét a hazaiak voltak akcióban, Ujlaky jobboldali beadását Szarka próbálta kapura lőni, a blokkolt labda Ljubicic elé került, lövése viszont épp hogy a jobb kapufa mellé szállt.A 60. perctől visszaesett a mérkőzés irama, de így is a DAC volt a veszélyesebb. A 88. percben jött a mérkőzés csattanója, Brašeň beadását Michalík fejelte a kapuba – 1:0. A vendégek Vaščák révén próbáltak egyenlíteni, fejesét Polaček hárította.

Négy nyeretlen mérkőzés után ismét győzelemnek örülhetett a DAC közönsége. Ezúttal Ľubomír Michalík volt a nyerőember, aki nem csak hátvédként állta meg a helyét, hanem a három pontos találatot is szállította.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – Zólyombrézó 1:0 (0:0)
Gólszerző: 88. Michalík

3211 néző

Sárga lapok: 3. Štepanovský – 8. Hovančík, 37. Vaščák, 66. Migaľa

FC DAC: Polaček – Turňa, Kwin, Michalík, Šnirc – Ljubicic – Ujlaky (70. Brašeň), Sesar (82. Ľupták), Krišto (46. Pape Sarr), Štepanovský – Szarka

Zólyombrézó: Hanák – Migaľa, Kupčík, Minčič, Greško – Hovančík – Nworah (68. Šlapák), Podio, Kochan, Vaščák – Škutka

kertesz_photo