Otthon kapott ki a Rózsahegytől a DAC

By
Updated: september 21, 2019

Megszakadt a DAC három mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata, a sárga-kékek a Fortuna liga 9. fordulójában hazai pályán szenvedtek 0:1-es vereséget a Rózsahegy ellen. 

Az első komolyabb helyzet a Rózsahegy előtt adódhatott volna, de Ďungel lövése fölé szállt. Az első 20-30 perc kevés lehetőséget hozott, többnyire a két tizenhatos között folyt a játék. A 30. percben Kružliak próbálkozott egy kipattanó labdát kapura lőni, de fölé szállt. Egy perccel később Fábry baloldali beadását Ramirez fejelte nem sokkal mellé. A 33. percben Vida Máté lövését a rózsahegyi kapus védte, a másik oldalon Qose lövését a hazai védelem blokkolta. A 44. percben vezetést szerzett a rózsahegyi csapat, Kostadinov végzett el egy szabadrúgást a jobb oldalon, a labdára Mojžiš ugrott a legmagasabbra, fejjel pedig a hálóba bólintott – 0:1.

Fordulás után aktívabban kezdett a DAC, de a vendégek voltak közelebb a gólhoz. Az 53. percben egy jobboldali beadás után Ďungel fejese szállt nem sokkal mellé. A 69. percben Fábry lövésével próbált veszélyeztetni, de Krajčírik kapus magabiztosan védett. A 72. percben Čmelík szerzett labdát az ötösön, lövését a rózsahegyi hálóőr lábbal szögletre mentette. A 79. percben Ramirez állt közel a gólhoz, ollózva viszont a bal kapufa mellé lőtt. A 84. percben újabb helyzet adódott a DAC előtt, Ronan szögletét Beskorovainyi fejjel a bal kapufát találta el. A végére már az eredmény nem változott, két hónap után tudott ismét győzni a Rózsahegy.