Ötöt rúgott varannói ellenfelének és továbbjutott a DAC

By
Updated: október 2, 2018

Öt gólt rúgott varannói ellenfelének a DAC, a sárga-kékek 5:2-es győzelemmel jutottak a Slovnaft Cup 5. fordulójába.

Az eredmény alapján egyértelmű mérkőzésnek tűnhetett a találkozó, pedig a félidőben még 2:2-es döntetlen állt az eredményjelzőn.

A 4. percben Tretyakov szerzett vezetést, Bayo passza után az ukrán támadó talált a hálóba – 0:1. A 9. percben egyenlítettek a hazaiak, egy beadás után Digoň fejjel volt eredményes – 1:1. A 13. percben a tizenhatosban Bayoval szemben szabálytalankodtak, a büntetőt Kalmár Zsolt értékesítette – 1:2. A 29. percben ismét egyenlítettek a hazaiak, Kovalčík megpattanó lövése a hálóban kötött ki – 2:2.

Fordulás után az 52. percben vezetést szerzett a DAC, Kalmár beadását Bayo először átvette, majd magabiztosan talált a kapuba – 2:3. A találkozó végéig próbált egyenlíteni a hazai csapat, de az utolsó percekben a dunaszerdahelyi gárda eldöntötte a továbbjutás sorsát. A 90. percben Bayo, egy perccel később Kalmár volt eredményes. Ezzel a DAC a Slovnaft Cup 5. fordulójába jutott.

Varannó-FC DAC 2:5 (2:2)

Gólszerzők: Digoň (9.), Kovalčík (29.) ill. Tretyakov (4.), Kalmár (13., 91.), Bayo (52., 90.)

FC DAC: Jedlička – Vida M., Kone (60. Šatka), Huk, Davis – Bednár (83. Šimčák), Herc, Kalmár – Divković, Bayo, Tretyakov (78. Vida K.)

Fotó: FC DAC