Hatossal küldte haza a Szeredet a DAC

By
Updated: august 9, 2020

Remekül kezdte az új idényt a DAC, a sárga-kékek hat góllal diadalmaskodtak a Szered ellen a Fortuna liga 1. fordulójában. 

Gólzáporos első félidőt hozott a mérkőzés, a DAC az első 15 percben már eldöntötte a három pont sorsát. Az első helyzet a DAC előtt adódott, Blackman beadását Kalmár fejelte fölé. Az első gólra nem kellett sokat várni, a 8. percben Kalmár jobboldali beadását Ramier küldte fejjel a hálóba – 1:0. A 12. percben már kétgólos volt a DAC előnye, Kalmár beadását a védők kifejelték, a labda Balić elé került, aki jobbal átvette, ballal remekül lőtte a labdát a hálóba – 2:0. Még el sem csitult a szurkolók gólöröme, amikor újabb gólt szerzett a DAC. Davis hosszú beadását Divković a kifutó kapus mellett a a hálóba lőtte – 3:0. A DAC a háromgólos előny ellenére sem vett vissza, helyzethez sem engedte ellenfelét. A szerediek első próbálkozása a 24. percben érkezett, Mészáros András lövését Jedličkának kellett védeni, majd Jarovič fejesét Kružliak mentette meg a gólvonalon. A 35. percben Iván Alex került helyzetbe, Tatranský passza után egyből a kapu fölé lőtt. A 42. percben Schäfer került közel a gólszerzéshez, de lövése nem sokkal szállt mellé.

A második félidőt a Szered három cserével, a AC pedig helyzettel kezdte. A 47. percben Kalmár végzett el szabadrúgást a bal oldalon, de a szeredi kapus a helyén volt. Az 51. percben Iván került kiugratásra, egyedül törhetett kapura, de lövését Jedlička védte. A 60. percben egy remek támadás végén Davis lövése kötött ki a kapuban – 4:0. Három perccel később már öttel vezetett a DAC, egy gyors ellentámadás során Ramirez ment el a jobb oldalon, Kalmárhoz passzolt középre, a magyar középpályás pedig nem hibázott – 5:0. A 73. percben szépíthettek volna a vendégek, de Duranski lövését Jedlička bravúrral hárította. A 88. percben Sharai három szeredi játékost kicselezve jutott el a kapu elé, ahol viszont pontatlan volt. A hosszabbításban Blackman beadásából Balić szerezte meg a DAC hatodik gólját – 6:0.