Ötből öt – Aranyosmaróton is győzött a DAC!

By
Updated: august 30, 2020

Sorozatban ötödik bajnoki mérkőzését is megnyerte a DAC, a sárga-kékek az Aranyosmarót otthonából is elhozták a három pontot. 

Hazai környezetben léphetett pályára a ViOn stadionjában a DAC, ugyanis a teltházas vendégszektor fantasztikus hangulatot teremtett. Bernd Storck ezúttal Eric Davis nélkül küldte pályára a csapatot, a panamai hátvéd eltiltás miatt volt kénytelen kimaradni.

A dunaszerdahelyi gárda nehéz héten van túl, csütörtökön az izlandi FH Hafnarfjördur otthonában harcolta ki a továbbjutást az Európa liga 2. selejtezőkörébe, vasárnap már a ViOn ellen lépett pályára. A 8. percben egy beadás után Ramirez fejelt nem sokkal mellé, két perccel később Schäfer távoli lövését kellett Chovannak védeni.  A 16. percben Ďubek indította Kovaľt, aki sarokkal tette a labdát a jobbról érkező Hrnčár elé, a ViOn szélsőjének bombáját Jedlička bravúrral védte. A 24. percben Balaj találta meg remek labdával az egyedül hagyott Hrnčárt a tizenhatoson belül, aki nem hibázott és a kapu jobb oldalába küldte a labdát – 1:0. Nem tartott sokáig a hazaiak vezetése. A 34. percben Divković remek indítás után tört be a tizenhatosba, viszont Čonka szabálytalanul szerelte, a játékvezető büntetőt ítélt, amit Kalmár magabiztosan értékesített – 1:1. A 39. percben Balić eresztett meg egy lövést 22 méterről, de az aranyosmaróti kapus védeni tudott. A 42. percben Kružliak is lövésre szánta el magát, Chovan csak szögletre mentette a labdát. A 43. percben Kalmár és Ramirez összjátéka után Balić kapott labdát a bal oldalon, beadására Blackman érkezett, aki az ötösről kiváló helyzetben fölé fejelt.

Fordulás után is maradt az első félidőben mutatott játék, mindkét oldalon adódtak lehetőségek a gólszerzésre. Az 56. percben Čögley hosszú beadását Balaj fejelte mellé. Három perccel később Blackman keverte meg a jobb oldalon Kovaľt, beadását Chovannak kellett védeni. A 71. percben Kalmár szánta el magát lövésre, a labda nem sokkal szállt a jobb kapufa mellé. A 81. percben Balić szöglete után Friede küldte kapura a labdát, Hrnčár a gólvonalról mentett. A 84. percben megtörte a ViOn védelmét a DAC, Blackman ugratta a jobb oldalon Divkovićot, aki lement az alapvonalig, majd ballal éles szögből parádésan tekert a kapuba – 1:2. Egy perccel később egyenlíthetett volna a hazai csapat, Hrnčár jobboldali beadásából Balaj a felső lécet találta el. A végéig mér próbált támadni a ViOn, de a DAC remekül védekezett. Az eredmény viszont már nem változott, sorozatban ötödik győzelmét aratta a dunaszerdahelyi gárda!

ViOn Aranyosmarót – FC DAC 1:2 (1:1)
Gólszerzők:  Hrnčár (24.) – Kalmár 11-ből (36.), Divković (84.)
ViOn: Chovan – Čögley, Moško, Čonka – Menich – Hrnčár, Grozdanovski, Duga, Kovaľ (77. Kyziridis) – Ďubek, Balaj.
DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Malý – Schafer – Friede, A. Balić – Ramírez (72. Andzouana), Kalmár, Divković (88. Njie).

Fotó: FC DAC