Novota: Jó úton halad a DAC! – Videó

By
Updated: február 19, 2019

A DIGI Sport Reggeli Start műsorának volt vendége a DAC Akadémián dolgozó kapusedző, Novota János, aki értékelte a DAC-Slovan rangadót. 

„Mindenki szomorú volt a vereség miatt, de mindenkinek pozitívan kell gondolkodni. Bayo távozott a csapattól, Taiwo még nem illeszkedett be a csatárposzton. Bízom benne, a csapat a tavasz folyamán mutatja meg igazi arcán. A Slovannak 11 pontos előnye van a bajnokságban, ez nem behozhatatlan. Ha a csapat a saját teljesítményére fog koncentrálni, a hátrányból le lehet faragni. A csapat mindent beleadott, de a Slovan nagy erőt képvisel, nem könnyű legyőzni őket. A csapat tükörbe tud nézni, a játékosok tükörbe tudnak nézni.“

Különbség a Slovan és a DAC között, hogy míg a Slovan kész játékosokat vásárol, addig a DAC a fiatalokra építi a hangsúlyt.

„A Slovan arra koncentrál, hogy minél hamarabb bajnokságot nyerjen, valamelyik kupasorozatba kerüljön. Ez sok pénzt felemészt. A DAC jó úton halad, fiatal játékosokat szerződtet, tanítja őket a modern focira. Múlt nyáron így is előselejtezőt futott a csapat az Európa ligában, ez is mutatta, hogy ezen az újon is lehet sikeres.“

Novota János a továbbiakban összehasonlította Holman Dávid és Kalmár Zsolt játékát, kapusedzői munkáját is részletezte, majd a szlovák-magyar Eb-selejtezőről is szót ejtett.

A teljes beszélgetés a videóban megtalálható.