Nolycból nyolc: Vesztes állásból fordított a DAC a Trencsén ellen!

By
Updated: september 27, 2020

Tovább menetel a DAC, a sárga-kékek sorozatban nyolcadik győzelmüket aratták, miután 3:1 arányban múlták felül a Trencsén csapatát. 

Nehéz hét után lépett pályára a Fortuna liga 8. fordulójának zárómérkőzésén a DAC, ugyanis a sárga-kékek 7:0-ás linzi vereséggel búcsúztak az Európa ligától. A mérkőzést a Trencsén kezdte jobban, amely frissebbnek bizonyult. Az első komolyabb helyzet a 14. percben érkezett. A DAC végezhetett el szabadrúgást 23 méterről, a labdát Fábry centikkel küldte a kapufa mellé. Egy perccel később viszont előnyhöz jutott a Trencsén. Ligeon ment el a jobb oldalon, lapos beadását Roguljić Kružliak mellett a hálóba küldte – 0:1. A 22. percben már kétgólos lehetett volna a Trencsén előnye, Roguljić Kapott remek labdát a tizenhatosban, két hátvédet kicselezve viszont fölé lőtt. A 30. percben Kalmár Zsolt végezhetett el szabadrúgást 25 méterről, a DAC kapitánya pedig nem hibázott, parádésan küldte a labdát a hálóba – 1:1. A 33.percben Davis szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, Čataković pedig a felső kapufát találta el. Beigazolódott a szabály – nem adsz – kapsz, és vezetést szerzett a DAC. A 36. percben Kalmár a tizenhatos bal oldaláról remek beadással találta meg Divkovićot, aki egyből a hálóba küldte a labdát – 2:1. A 39. percben ismét Kalmár volt helyzetben, de lövését Šemrinec bravúrral védte. A 41. percben Ghali kapott remek labdát, egyedül törhetett volna kapura, de Davis beérte, a trencséni játékos gyenge lövését pedig Jedlička hárította. A 43. percben a tizenhatos sarkáról Davis végzett el szabadrúgást, lövésével a bal kapufát találta el.

A második félidő is aktív játékot hozott mindkét oldalon. Az 58. percben Müller küldött jobbról egy hosszú labdát a tizenhatosba, Kalmár egyből Davis elé tette, akinek lövését a trencséni kapus hárította. A 60. percben Zubairu kapta meg második sárga lapját, ami után a kiállítás sorsára jutott. A 62. percben Divković kapott remek labdát a tizenhatosban, jobb lábbal levette, ballal pedig a hálóba küldte – 3:1. A 75. percben ismét Divković került helyzetbe, de lövését a trencséni kapus védte. Egy perccel később Divković és Kalmár mutatott be remek összjátékot, Kalmár lövésénél ismét Šemrinec mutatott be bravúrt. A végére már az eredmény nem változott, a DAC sorozatban a nyolcadik győzelmét aratta.