Nincs szakadás Kalmár térdében, visszatérése egyelőre kérdéses

By
Updated: apríl 2, 2021

Huszonkilenc percig tarott Kalmár Zsolt számára az Andorra elleni világbajnoki selejtező. A magyar válogatott középpályása egy párharc során sérülést szenvedett, amiért cserére szorult. 

Mint kiderült, a középpályás térdsérülést szenvedett, de pozitív hír, hogy a térdében nem keletkezett szakadás. „A mérkőzés után bementem az öltözőbe, kaptam jegelést, meg is nézték a szalagokat, utána kaptam egy kötést, majd MRI vizsgálaton vettem részt. Holnap még lesz egy vizsgálatom, ami után megtudom, hogy mennyit kell kihagynom. Szerencsére úgy érzem, hogy egyre jobb a térdem, nincs benne fájdalom. Csütörtökön volt egy MRI vizsgálatom, ami kimutatta, hogy nincs szakadás, ez jó jel, a keresztszalagom a helyén van. Többet egyelőre nem tudok mondani. Szombaton megyek egy térd specialistához, aki több információt fog tudni adni. Holnap kiderül, hogy hamarosan a pályán tudok-e lenni. A térdem stabil. Sok kezelésen fogok részt venni, hogy minél hamarabb visszatérjek. Beszéltem a két edzővel, Marco Rossival és Bernd Storckkal, szorítanak, hogy ne legyen komoly sérülésem. Szombaton az orvos után hívom őket.“ – nyilatkozta Kalmár Zsolt a DAC videójában. A felépülést és a rehabilitációt a sérülés mértékétől Győrben és Dunaszerdahelyen végezné. Ami biztos, a hétvégi, Zsolna elleni rangadót biztosan kénytelen lesz kihagyni, viszont a visszatérésének időpontja egyelőre kérdéses.

Kalmár Zsolton kívül egy másik DAC játékos is sérülést szenvedett a válogatott selejtezősorozata során, Schäfer András szintén térdsérülés miatt több hetet kénytelen kihagyni.

Fotó: MLSZ