Németh Krisztián: Célom, hogy megmutassam, helyem van a magyar válogatottban!

By
Updated: máj 5, 2020

Németh Krisztián, a magyar labdarúgó-válogatott támadója reméli, hogy még ebben a naptári évben pályára léphet a nemzeti csapat.

A 31 éves csatár télen szerződött a dunaszerdahelyi DAC-hoz, az M4 Sportnak pedig kedden azt mondta: nem lenne jó, ha túl hosszú idő telne el válogatott összetartás nélkül, ugyanakkor a járvány miatti kényszerpihenő jól is jöhetett a csapatnak, amelynek volt pár sérültje.
„Idősödnek a játékosok, pár meghatározó embernek ez az időszak nagyon fontos lenne, mert lehet, hogy utána már nem szeretnének szerepelni a nemzeti tizenegyben“ – fogalmazott Németh, aki éppen ezért bízik abban, hogy minél előbb, akár már szeptemberben le tudják játszani a sorsdöntő mérkőzéseket, így a bolgárok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt.


Saját helyzetével kapcsolatban kiemelte, előző csapatával, a Sporting Kansas Cityvel nem jutott be az észak-amerikai liga (MLS) rájátszásába, így október óta nem volt mérkőzése, ami megnehezítette a klubváltását. Amikor a DAC-hoz került, volt is némi lemaradása, most ugyanakkor kiegyenlítődnek a csapatba kerülési esélyek, hiszen senki nem tud normális körülmények között edzeni.
„Több megkeresésem is volt, amikor lejárt az MLS-ben a szerződésem, mehettem volna Ázsiába, maradhattam volna Amerikában, de a menyasszonyommal úgy döntöttünk, hazatérünk“ – utalt a csatár arra, hogy párja dunaszerdahelyi születésű, így az utóbbi években amúgy is sok időt töltött a szlovák városban.

Meglátása szerint az utóbbi öt évben – a legutóbbi tulajdonosváltás óta – nagy változáson ment át a DAC, amely a szlovák bajnokság egyik élcsapata lett. Az együttessel tíz napot tudott közösen edzeni, mielőtt berobbant a járvány, eddig két mérkőzésen mintegy negyven percet játszott.
„Mindkét találkozón nagyszerű volt a hangulat, a szurkolók jól fogadtak, ennek nagyon örültem. A célom, hogy az újrakezdés után minél jobb teljesítménnyel mutassam meg, helyem van még a magyar válogatottban is“ – utalt a támadó arra, hogy legutóbb tavaly szeptemberben kapott meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól.
A szlovák bajnokság folytatása ugyanakkor egyelőre bizonytalan, ugyanis a kluboktól sok külföldi játékos hazatért a vírus miatt, és az ő visszatérésük egyelőre kérdéses, ráadásul több klub is instabil lábakon áll anyagilag. Németh úgy tudja, a jelenlegi tervek szerint június 8-án folytatódhat a játék, ugyanakkor négy hétnyi edzésre van szükségük ahhoz, hogy megfelelő formába kerüljenek. Egyelőre mindenki otthoni edzésmunkát végez, reményei szerint a héten vagy a jövő héten már csapattársaival együtt készülhet.
„Nekem már nagyon hiányzik a foci, minél előbb kezdeném. Igazából nekem nem számít, hogy a mostani szezont fejezzük be, vagy az újat kezdjük el, játszani szeretnék. Az elején nagyon fura lesz nézők nélkül pályára lépni, de ezt meg kell szokni“ – tette hozzá Németh Krisztián.
A 37-szeres válogatott labdarúgó elmondta, pályafutása utolsó szakasza következik, mostanra minden múltbéli jó és rossz történést a maga javára tudott fordítani, nagyon motiváltnak érzi magát, és szeretné kihozni magából a maximumot. „Még van pár jó évem“ – egészítette ki a csatár.