Német támadó középpályással erősít a DAC

By
Updated: júl 23, 2020

Megvan a DAC második nyári igazolása, a sárga-kékek két éves szerződés kötöttek a 22 éves Sidney Friedevel – közölte a klub honlapja.

A jó felépítésű egykori német ifiválogatot a támadó középpályás posztján érzi magát a legjobban. Diákként az SC Staaken együttesétől a Hertha BSC-hez távozott, ahol végigjárta az összes korosztályt. Tavaly első ízben próbálta ki a légiós életet, Bernd Storck irányításával a belga Mouscron csapatában játszott. Idén tavasszal a német második Bundesligában szereplő Wiesbaden mezét viselte.

„Siedneyt a támadó középpályás posztjára igazoltuk, de más posztokon is bevethető. A Herthában nagyszerű alapokat szerzett, amelyeknek köszönhetően bekerült a német U20-as válogatottba is. Az utóbbi félévet a második Bundesligában töltötte. Egy intelligens, veszélyes és gólerős játékosról van szó, aki 22 évesen még mindig fiatal és ígéretes. Örülünk, hogy a klubunkat választotta és bízom benne, hogy kölcsönösen segíteni tudjuk egymást” – nyilatkozta Friederől Bernd Storck, a DAC vezetőedzője.