Nem sikerült a meglepetés, hazai pályán szenvedett vereséget a DAC

By
Updated: júl 26, 2018

Nem sikerült a hazai bravúr a DAC számára, a sárga-kékek 1:3-as vereséget szenvedtek a Dinamo Minszk csapatától az Európa liga 2. selejtezőkörének első mérkőzésén. A találkozó kimenetelét befolyásolta a hazai Milan Šimčák kiállítása a a 39. percből, így több mint egy félidőt emberhátrányban játszott a DAC. Visszavágó egy hét múlva a Dinamo Minszk otthonában.  

Folytatódott a dunaszerdahelyi futballünnep, a sárga-kékek parádés grúziai továbbjutással az Európa liga 2. selejtezőkörében a fehérorosz Dinamo Minszk együttesét fogadta.

Hajtós negyedórát hozott a mérkőzés kezdete, érezhető volt, hogy a minszki gárda jobb játékerőt képvisel, mint a grúz Tbiliszi. Különösen a 28 éves Filip Ivanov nyújtott ijesztő látványt, a maga 195 centiméteres magasságával igazi hegynek bizonyult az éken.

A 17. percben Pačinda indult meg a jobb oldalon, a labdát átvette a bal lábára, lövése Gorbunov kapusról szögletre pattant. A 20. percben a Begunov kapott labdát a jobb oldalon, beadására Khvaschinski érkezett, de szerencsétlenül ütközött Macej kapussal. A 22. percben egy szabadrúgás és több fejjáték után Kalmár próbálkozott lövéssel, de mellé. A 24. percben vezetést szerzett a Dinamo, egy baloldali beadás után Begunov lövését még Macej védte, de a kipattanót ismét Begunov már a hálóba gurította – 0:1. A 31. perben ígéretes szabadrúgást végezhetett el a DAC, Kalmár löketét Gorbunovnak kellett védeni. A 33. percben egy jobboldali szabadrúgás után a kifejelt labdát Yahaya küldte a kapu mellé. A 37. percben esett a DAC legnagyobb helyzete, Koštrna beadását Bayo fejelte kapura, Gorbunov az utolsó pillanatban mentett szögletre. A 39. percben megfogyatkozott a DAC, Šimčák megkapta második sárga-lapját és így piros lapot kapott. Peter Hyballa azonnal reagált, Herc helyett Davis állt játékba. A 43. percben egy kapu előtti helyzet után Khvaschinski lőtt mellé. A 44. percben a tizenhatosban Begunov ért kézzel a labdához, a büntetőt Pačinda értékesítette! – 1:1.

Fordulás után lassabb tempóban indult a játék, többnyire a két tizenhatos között folyt a játék. Az 59. percben Bayo jobboldali beadását Vida fejelte kapura, de Gorbunov a helyén volt. Egy perccel később Bayo óriási lehetőséget puskázott el, amikor is Pačinda kiugratása után egyedül törhetett kapura, de nem tudta kicselezni Gorbunov kapust. A 61. percben egy DAC támadás végén Kalmár próbálkozott távoli lövéssel. A 64. percben egy baloldali beadást Macej kifutva Begunov elé bokszolt, a fehérorosz játékos a labdát a kapu mellé lőtte. A 68. percben egy begyakorolt figura után Kalmár beadását Bayo fejelte nem sokkal fölé. A 77. percben egy jobboldali beadás után hatalmas meglepetésre Makas fejjel talált a hálóba – 1:2. A 79. percben jobbról végezhetett el szabadrúgást a DAC, Pačinda viszont a kapu mellé lőtt. Az utolsó percekre beszorította ellenfelét a DAC, de gólt nem sikerült szerezni. A hosszabbításban viszont a fehéroroszok voltak eredményesek, egy baloldali beadás után Nikolić fejjel állította be az 1:3-as végeredményt.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – FC Dinamo Minszk 1:3 (1:1)

Gólszerzők: Pačinda (44.) ill. Begunov (24.), Makas (71.), Nikolić (90+)

Sárga lapok: Šimčák (33., 39.), Kalmár (65.) ill. Khvaschinski (21.), Begunov (24.), Gurenko (68.)

Piros lap: Šimčák (39.)

9.227 néző

FC DAC: Macej – Koštrna, Šatka, Huk, Šimčák – Kalmár (73. Vida M.), Ljubičić, Herc (41., Davis) – Vida K. (87. Tretyakov), Bayo, Pačinda

Minszk: Gorbunov – Shitov, Da Rocha, Galović, Zhavnerchik – Yahaya, Korzun (81. Trebotić) – Khvaschinski (61. Gurenko), Nikolić, Begunov, Ivanov (71. Makas)