Nem sikerült a bravúr, kettős vereséggel búcsúzik a DAC az európai porondtól

By
Updated: júl 29, 2021

Nem sikerült a bravúr, a DAC hazai pályán szenvedett kétgólos vereséget a szerb Partizan Belgrádtól az Európai Konferencia Liga 2. selejtezőkörében. Ezzel a sárga-kékek búcsúztak a nemzetközi kupaszereplésről. 

Továbbjutási célokkal lépett pályára a DAC, Németh Antal több változtatást eszközölt a kezdőcsapatban. Ennek ellenére aktívan kezdtek a sárga-kékek.

Az első lövés a DAC oldaláról érkezett, a 3. percben Divković éles szögből lőtt kapura, de Popović szögletre mentett. Már a mérkőzés elején kiderült, hogy a Partizan ezúttal nem kezd hasonló támadásokba, mint azt tette hazai pályán. Többet birtokolta a labdát a DAC, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. A 19. percben egy szöglet után Vujačić a rövidebbik oldalra fejelt, de Jedlička bravúrral védett. Egy perccel később, már a második helyzetéből vezetést szerzett a Partizan, szöglet után a kipattanót Natcho passzolta vissza Pantić elé, aki a tizenhatosban nem hibázott és a hálóba küldte a labdát – 1:0. öt perccel később egyenlíthetett volna a DAC, egy remek indítás után Sharani törhetett kapura, de lövését Popović bravúrral hárította. A vezető gól ellenére továbbra is támadásban maradt a DAC, de okmoly helyzetbe nem került. A hosszabbítás első percében kis izgalmat okozott a Partizan, a labda Ricardo elé került, akinek lövését három méterről Jedlička bravúrral védte.

Fordulás után sem változott a játék képe. Továbbra is támadásban maradt a DAC, többet birtokolta a labdát, de konkrét helyzetet nem tudott kidolgozni. a 69. percben Schäfer András eresztett meg egy lövést 20 méterről, de a labda megpattant és fölé szállt. Az azt követő szöglet után Schäfer fejjel a kapufát találta el. A 77. percben Taiwo kapott remek indítást, a tizenhatosban viszont szabálytalanul lerántották. A megítélt büntetőt Balić végezte el, lövését viszont Popovic szögletre ütötte. A 80. percben Balić indítása után Divković kerülhetett volna helyzetbe, de a szerb kapus ismét a helyén volt. Szintén a 80. percben Zdjelar ment el a jobb oldalon, beadását Ricardo küldte az ötösről a kapuba – 0:2. A 84. percben próbált szépíteni a DAC, de Balic szabadrúgása a tizenhatosról centikkel szállt fölé.

Végül nem sikerült a DAC számára a bravúr, nem tudta kiharcolni a továbbjutást, így kettős vereséggel búcsúzik a nemzetközi kupaszereplésről.

FC DAC 1904 – FK Partizan 0:2 (0:1)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.