Nem ideális meccsnapra ébredtünk

By
Updated: september 17, 2020

Meccsnapra ébredtünk, de nem egy átlagos meccsnapra. Nem a Nagymihály, az Aranyosmarót vagy a Szenice az ellenfél, hanem a DAC az Európa liga 2. selejtezőkörében lép pályára.

Ideális esetben a DAC két mérkőzést játszana, ideális esetben ma teltház várna a találkozóra. Ideális esetben a Jablonec játékosai nem örülnének, mert pokoli hangulat várna rájuk. De sajnos ez most nem ideális eset, sőt az egész 2020-as év nem ideális. Egymást követik a megszorítások és az enyhítések a világban, az országban. Ennek ellenére mérkőzés lesz, a DAC pedig pályára lép a Jablonec ellen.

Ez a mérkőzés egy jutalom, a tavalyi idényben nyújtott teljesítmény után. A legnagyobb vesztesek viszont a szurkolók. Petr Rada a cseh csapat edzője a sajtótájékoztató során elmondta, már 30 évvel ezelőtt a közös cseh-szlovák ligában sem nagyon szeretett Dunaszerdahelyre jönni, mert a szurkolók már akkor is pokoli hangulatot teremtettek a lelátókon.

A csapat viszont az elmúlt évekhez képest fejlődött, tapasztaltabb lett, már nem az az újonc, mint a Dinamo Minszk ellen volt. Adott egy jól működő csapat, egy tapasztalt vezetőedzővel és a stadionon kívül maradt szurkolótáborral. Az esély megvan, már csak élni kell vele.