Nem esett gól a DAC-Zsolna rangadón

By
Updated: august 25, 2018

Gól nélküli döntetlennel zárult a DAC-Zsolna rangadó a Fortuna liga 6. fordulójában. Bayo több helyzetet is elpuskázott, Diaz pedig az utolsó percben kapott piros lapot. Ennek ellenére továbbra is veretlen a DAC! 

Két helyzettel kezdett a DAC, a 2. és az 5. percben Pačinda került helyzetbe, először fölé lőtt, majd Holec kapusnak kellett hárítani. A 14. percben Pačinda beadása után Bayo lőtt fölé. A 25. percben Tomič próbálkozott, de Jedlička a helyén volt. A 32. percben Herc kiugratása után Bayo törhetett egyedül kapura, de Holec remekül időzített kifutásával bravúrosan hárított. A 42. percben Pačinda próbálkozott távoli lövéssel, de a vendégek kapusa védeni tudott. Az első játékrészben a DAC volt veszélyesebb, a félidő viszont kevés gólhelyzetet hozott.

Fordulás után a zsolnai Diaz azonnal veszélyes volt, de nem a DAC kapujára. A 47. percben távolról passzolt haza Holec kapushoz, a labda viszont átpattant rajta és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem a kapuban kötött ki. Az 53. percben Bayo ismét egyedül törhetett kapura, de Holec ismét parádézott. A kipattanót Pačinda próbálta a kapuba lőni, de a vendégek védelme remekelt. Négy perccel később Boženík volt közel a gólszerzéshez, de Jedlička résen volt. A 66. percben hatalmasat védett a DAC hálóőre, Škvarka lövésénél jeleskedett. A 69. percben Boženík került helyzetbe, a lövést végül Huk blokkolta. A 88. percben egy jobboldali beadás után Balaj fejelt kapura, Jedlička bravúrral hárított. A hosszabbításban Diaz a középpályán szabálytalankodott, amiért megkapta második sárga lapját, így a játékvezető kiállította. Gól végül nem esett, így Trencsén után második döntetlenjét játszotta a DAC.

FC DAC – MŠK Zsolna 0:0

Sárga lapok: Koštrna (22.), Davis (45.), Šimčák (74.) ill. Fazlagić (27.), Diaz (48.)

Piros lap: Diaz (91.)

7.463 néző

FC DAC: Jedlička – Koštrna, Šatka, Huk, Davis (64. Šimčák) – Vida M., Kalmár, Herc – Pačinda, Bayo, Vida K. (79. Tretyakov)

Zsolna: Holec – Anang, Kaša, Susnjar, Sluka – Káčer, Fazlagić, Škvarka (90. Holúbek) – Tomič (83. Gerebentis), Boženík (80. Balaj), Diaz