Négygólos győzelemmel jutott a Slovnaft Cup 3. fordulójába a DAC

By
Updated: august 14, 2019

Magabiztos győzelmet aratott a DAC a közép-szlovákiai Padkóc otthonában, a sárga-kékek négy góllal múlták felül ellenfelüket és jutottak a Slovnaft Cup 3. fordulójába. 

Végig fölényben játszott a DAC, nem forgott veszélyben a továbbjutás. A 29. percben Čmelík beadása után Ramirez fejjel a kapufát találta el. A 34. percben egy remek összjáték végén Vida Máté lövése a kapufa segítségével a kapuban kötött ki – 0:1. A 36. percben Čmelík indult meg a jobb oldalon, Ramirez elé passzolt, aki lövésével a kapust találta el.

Fordulás után is maradt a sárga-kékek fölénye, a 76. percben Vida Máté második góljával kettőre növelte a DAC előnyét. A 78. percben Fábry beadása után a hazai védő és a kapus egymás döntésére várt, Taiwo kettőjük között sarokkal küldte a labdát a hálóba – 0:3. A 81. percben Divković lódult meg, a tizenhatosban szabálytalankodtak vele szemben, a büntetőt Kružliak értéksítette – 0:4.

A győzelemmel a DAC a Slovnaft Cup 3. fordulójába jutott, ellenfele a Szlovák Gyarmat-Fülek párharc győztese lesz.

Slovnaft Cup 2. forduló:
Padkóc-DAC 0:4 (0:1)
Gólszerzők: Vida M. (34., 76.), Taiwo (78.), Kružliak (81.)
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Bednár, Vida M. (80. Šimčák)- Čmelík (76. Veselovský), Fábry, Divković – Ramirez (70. Taiwo)