Négyből négy: A Nagyszombatot is megverte a DAC!

By
Updated: august 22, 2020

Sorozatban negyedik mérkőzését is megnyerte a DAC, a sárga-kékek 2:1 arányban múlták felül a Nagyszombat csapatát a Fortuna liga 4. fordulójában. Ezzel klubrekordot állítottak fel a sárga-kékek! 

Igazi rangadó hangulatban telt a DAC és a Nagyszombat mérkőzése, a két szurkolótábor már a kezdő sípszó előtt heccelte egymást. A mérkőzésen ráadásul az éllovas fogadta a második helyezett csapatot. Ennek megfelelően alakult a találkozó lefolyása is. Az első komolyabb helyzet a 8. percben érkezett, amikor Kalmár passzolt a védelem mögé, Schäfer törhetett volna kapura, de lövése mellé szállt. A 16. percben Davis szöglete után Friede fejelt Rusov kezei közé. A 18. percben Pačinda 25 méterről leadott lövését Jedlička védte. A 25. percben vezetést szerzett a DAC, Ramirez tört a tizenhatosba a bal oldalról, jobbal pedig a hálóba küldte a labdát – 1:0. A 29. percben Saymon kapott remek indítást a jobb oldalon, betört a tizenhatosba, éles szögről leadott lövését ismét Jedlička védte. A 33. percben Vlasko eresztett meg egy lövést, de a DAC kapusa ismét bravúrral védett. A 43. percben Pačinda kapott remek labdát a védelem mögé, a kapu előtt találta magát és Jedlička mellett a hálóba talált – 1:1. A 45. percben a nagyszombati edző szóváltásba keveredett Davisszel, amiből lökdösődés alakult ki és a két csapat játékosai is bekapcsolódtak. Végül Davis, Anthony és Šarmír edző kapott sárga lapot.

Jól kezdte a második félidőt a DAC, a 47. percben Schäfer bombája centikkel szállt mellé. Az 54. percben Friede került helyzetbe, de lövését blokkolták. A 63. percben Blackman kapott remek labdát a jobb oldalon, betört a tizenhatosba, hátulról pedig Yao szabálytalankodott. A megítélt büntetőt Davis végezte el, de Rusov remekül védte. A 70. percben ismét vezetést szerzett a DAC, Schäfer remek beadását Ramirez egyből a kapuba küldte – 2:1. Továbbra is támadásban maradt a DAC, komoly helyzetig nem jutott a Nagyszombat.

FC DAC 1904   – FC Spartak Nagyszombat 2:1 (1:1)
Gólszerzők: 25. és 70. Ramirez – 43. Pačinda
Sárga lapok: 45. Davis, 70. Ramirez, 82. Kružliak – 45. Anthony, 63. Yao, 71. Mihál, 75. Pačinda

6 297 néző

DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Müller, Davis – Schäfer, Balić (90.+ Malý), Kalmár, Friede – Divković (90. Njie), Ramirez

Nagyszombat: Rusov – Tumma, Anthony, Mihál – Grič – Cabral (80. Turňa), Mikovič, Vlasko, Yao (85. Václav) – Pačinda, Yusuf (65. Kalu)