Ne törjünk pálcát a DAC felett, ez így is történelmi idény lesz!

By
Updated: september 25, 2020

Súlyos, hét gólos vereséget szenvedett a DAC az osztrák Linz otthonában, ezzel véget ért az európai álom. A vereség ellenére ne törjünk pálcát a DAC felett. Hogy miért? Hát ezért! 

Nehéz mérkőzés volt ez a DAC számára. Már a kezdő sípszó után látni lehetett, a Linz erősebb csapat, mint a cseh Jablonec. Nem véletlenül jutott a tavalyi idényben az Európa liga legjobb 16 csapata közé. Sajnos a Linz mindenben a DAC fölé nőtt. Gyors, veszélyes támadásokat vezetett, és védelemben is jól felkészült a dunaszerdahelyiek támadóerejére. A LASK elég jól kielemezte a DAC játékát és felkészült ellenfeléből. Már 2:0-ás állásnál Bernd Storck próbált reagálni a helyzetre, átállt a három belső védős rendszerre és a Davis-Blackman szélső hátvédpáros pedig felkerült a középpályára. A taktika még talán működött is volna, de jött a 47. és a 48. perc. Először a Linz harmadik gólja, majd Blackman kiállítása. A piros lap elég szigorúnak mondható. Blackman ugyan eltalálta ellenfele térdét, de a játékos nem szenvedett súlyos sérülést, hiszen az ápolás után tovább folytatta a játékot.

Majd jött tíz perc, amit talán mindenki – játékos, edző, szurkoló – kitörölne az emlékezetéből. Még le sem sikerült írni a gólt, már jött a következő. Sajnos örülhetünk, hogy nem született nagyobb arányú hazai győzelem, ugyanis a Linz még kétszer a kapufát is eltalálta. A vége ugye 7:0. Ahogy Bernd Storck mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, az eredményt gyorsan el kell felejteni. Súlyosnak súlyos, de ennyi. Tovább kell lépni és a következő mérkőzésre kell összpontosítani.

És az edzőnek igaza van. Nem kell pálcát törni a csapat felett. A játékoskeret fiatal, szükség van az ilyen mérkőzésekre, csak így fejlődhet tovább a csapat.

A vereség ellenére már most történelmi idényt produkál a DAC!! A csapat klub történelmében először jutott az Európa liga 3. selejtezőkörébe, ami egy újabb lépés a fejlődés felé. A bajnokságban pedig hét győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel áll a tabella élén, ez pedig nem csak klub-, hanem liga rekord is, ugyanis öt győzelemnél többet még senki sem szerzett a szlovák bajnokság nyitányán. Az idénynek pedig még nincs vége.