Nagy küzdelem után búcsúzik az Európa ligától a DAC

By
Updated: august 1, 2019

Nem sikerült a bravúr a DAC számára, a sárga-kékek 3:2-es vereséget szenvedtek az Atromitos otthonában, ezzel kettős vereséggel és 5:3-as összesítéssel búcsúznak az Európa ligától. 

Ismét jól kezdte a mérkőzést a DAC, meglepte görög ellenfelét a dunaszerdahelyi gárda. Az 5. percben Manoussos indult meg a jobb oldalon, ballábas lövése a kapu fölé szállt. A 11. percben ismét Manoussos próbálkozott távoli lövéssel, de Jedlička a helyén volt. A DAC az elejétől kezdve nyomás alatt tartotta a hazai csapatot, folyamatosan támadásban volt, de nem tudott veszélyes lenni a görög kapura. A 22. percben a balhátvéd Katranis lódult meg, több játékost is kicselezett, a tizenhatosba betörve pedig megszerezte az Atromitos vezető találatát – 1:0. A 27. percben Oravec a büntetőterületen belül Manussosszal szemben szabálytalankodott, a sértett Manoussos pedig értékesítette a tizenegyest – 2:0. A 29. percben egy gyors támadás végén Vellios kapott remek beadást a jobb oldalról, a kapu előtti közeli lövést Jedlička szögletre mentette. A 36. percben Kalmár ugratta ki Ramirezt, aki Megyeri előtt lövés helyett a passzt választotta. A 43. perben Umbides indult meg a  jobb oldalon, középre Vellios elé passzolt, akinek lövését Jedlička védte. Két perccel később Ronan kapott labdát, a tizenhatos vonaláról leadott lövését Megyeri hárította. A 45. percben Umbides szöglete után Koutas fejelt nem sokkal mellé.

Remekül kezdte a második félidőt a DAC, az 54. percben egy baloldali beadás után Ramirezhez került a labda, aki közelről a hálóba talált – 2:1. Az 58. percben Kalmár szerzett labdát a bal oldalon, remek passzal ugratta ki Vida Kristophert, akinek lövése kevéssel szállt a kapu mellé. A 69. percben Veselovský beadása után Taiwo veszélyeztetett. A 72. percben a tizenhatosban Blackman ellen szabálytalankodtak, a büntetőt Kalmár a hálóba vágta – 2:2. Feléledt a DAC, de a hazaiak öt perccel később ismét előnybe kerültek. A 77. percben Umbides baloldali beadása után Risvanis fejjel vette be Jedlička kapuját – 3:2. A 86. percben Ronan beadása után Vida Máté kapáslövése nem sokkal szállt mellé.

A 90. percben Ronan szabadrúgása után Kalmár fejelt kapura, a labdát a gólvonalról szögletre mentették. A sarokrúgás után Vida Máté lövését Megyeri parádésan védte. A 94.percben eldönthette volna a mérkőzést az Atromitos, Manoussos egyedül maradt a kapu előtt, lövését Jedlička fantasztikusan hárította.

Atromitos FC – FC DAC 3:2 (2:0)
Gólszerzők: 22. Katranis, 28. Manousos (11-ből), 77. Risvanis – 54. Ramirez, 72. Kalmar (11-ből)
AtromitosMegyeri – Kivradikis, Risvanis, Goutas, Katranis – Madson, Charisis – Manousos, Umbides (86. Natsos), Nsikulu (70. Farley) – Vellios (61. Khila)
DAC:  Jedlička – Koštrna, Kružliak, Oravec (62. Veselovský), Blackman (78. Divkovič) – Vida M. – Čmelík, Kalmár, Connor (83. Vida K. ), Abdulrahman – Ramirez.