Megtört a nyeretlenségi sorozat, Nyitrán győzött a DAC!

By
Updated: august 25, 2019

Megtört a DAC nyeretlenségi sorozata, a sárga-kékek a Fortuna liga 6. fordulójában 1:2-es győzelmet arattak a Nyitra otthonában. A dunaszerdahelyi gárda egy döntetlen és két vereség után zsebelte be ismét a három pontot. 

Aktívan kezdte a mérkőzést a DAC, a mérkőzés elejétől fölényben futballozott. A 16. percben Taiwo remek beadását Blackman fejelte mellé.  A 18. percben fordított helyzetben Blackman találta meg remek labdával Taiwot, aki viszont mellé fejelt. A 36. percben brillírozott a nyitrai kapus, aki először Fábry közeli helyzetét védte, majd a kipattanót Taiwo próbála az üre kapuba rúgni, de Šipoš ezúttal is remekelt. A 38. percben jött a hidegzuhany, ugyanis az addig első helyzetét váltotta gólra a Nyitra. Gatarić küldött egy remek indítást a DAC védői közé, Ristovski pedig egyedül törhetett kapura, a labdát pedig Jedlička mellett a hálóba küldte – 1:0. Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a hazaiak, egy perccel később már egyenlített a DAC. Fábry jobboldali beadását Koštrna az ötösről küldte a hálóba – 1:1.

Helyzettel kezdte a második félidőt a Nyitra, Marek Fábry passza után Ristovski volt pontatlan. Az 56. percben vezetést szerzett a DAC, Andrej Fábry egy baloldali beadás után talált a nyitrai hálóba – 1:2. A 77. percben Š

efčík próbálkozott lövéssel, de Jedlička védett. A 86. percben M. Fábry ellen Kružliak szabálytalankodott a tizenhatos előtt, a szabadrúgást Ristovski végezte el, a lövést viszont Jedlička hárította.

FC Nyitra – FC DAC 1:2 (1:1)
Gólszerzők: 37. Ristovski – 39. Koštrna, 56.  A. Fábry
Nyitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Farkaš, Magda – Faško, Vrábel (62. Fábry), Fabiš (57. Guláš, 90+1. Elexa) – Šefčík, Gatarić, Ristovski
DAC: Jedlička – Koštrna, Kružliak, Beskorovajnyj, Davis – Vida M., Oravec, Fábry (69. Divković) – Blackman, Taiwo(61. Vida K.), Ramírez.