Megszakadt a veretlenségi sorozat, kikapott Aranyosmaróton a DAC

By
Updated: február 18, 2022

Véget ért a DAC hat mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, a sárga-kékek a Fortuna liga 21. fordulójában kétgólos vereséget szenvedtek az Aranyosmarót otthonában. 

Már a 3. percben kipróbálta Ferreira figyelmét az Aranyosmarót, Grozdanovski közeli lövését viszont a DAC kapusa magabiztosan védte. A 28. percben Balić beadását Pinto fejelte mellé. A 31. percben Kyziridis a tizenhatos előtt szabálytalankodott Pintoval szemben, a videobíró elemzése után a játékvezető nem ítélt büntetőt, a szabadrúgást viszont Davis fölé lőtte. A 38. percben Mondek jobboldali beadását Jibril centikkel fejelte a kapu mellé.

Fordulás után azonnal helyzettel nyitott az Aranyosmarót, a 47. percben egy szöglet után Kyziridis fejelt nem sokkal mellé. A 64. percben Jibril tört be jobbról a tizenhatosba, Mondekkal való kényszerítő után pedig ballal a hálóba talált – 1:0. Három perccel később egyenlíthetett volna a DAC, de Andrezinho a bal kapufát találta el. A 69. percben első labdaérintésből Ďubek találhatott volna a kapuba, de baloldali lövését Ferreira még szögletre mentette. A 74. percben Andrezinho beadását Hahn vette le a tizenhatosban, majd fordulatból centikkel lőtt a kapu mellé. A 88. percben növelte előnyét a ViOn, szöglet után a labda Slobodához került, aki balról 18 méterről a kapuba küldte a labdát – 2:0. A végére már az eredmény nem változott, Joao Janeiro elszenvedte első vereségét a DAC trénereként.

FC ViOn – FC DAC 2:0 (0:0)
Gólszerzők: Jibril (64.), Sloboda (88.)
Aranyosmarót: Lukáč – Čögley (K) – Bednár, Menich, Suľa – Sloboda – Mondek (90+2. Haspra), Grozdanovski, Kyziridis (85. Chren) – Horák (68. Ďubek), Jibril (90+2. Švec)
DAC: Ricardo – Pinto, Malý, Muhamedbegovic, Davis (K) – Dimun (67. Njie), Balić – Andzouana (59. Sharani), Andrezinho, Moumou (55. Balogh) – Krstović (46. Hahn)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.