Megszakadt a győzelmi sorozat, a DAC kikapott a Liptószentmiklós ellen

By
Updated: október 30, 2021

Megszakadt a DAC három mérkőzésből álló győzelmi sorozata, a sárga-kékek egy góllal maradtak alul a Liptószentmiklós ellen idegenben. 

Lamkel Zé nélkül állt fel a DAC az újonc ellen, viszont több, mint két hónap után a keretben kapott helyet Andrija Balić. Az első komolyabb helyzet a 15. percben érkezett, Davis baloldali szöglete után Kružliak fejelt a kapus kezébe. Mindkét csapat támadó felfogásban lépett pályára, zajlottak a támadások a két tizenhatos között. A 18. percben Krstović lövését fogta Luksch kapus. A 29. percben vezetést szerzett a hazai csapat. Krčík jobboldali fél lapos beadását Voško küldte 5 méterről a hálóba – 1:0. A 42. percben újabb gólt szerezhetett volna a hazai együttes. Staš szöglete után Voško fejesét Jedlička a felső kapufa segítségével védte, a kipattanót Hranáč szintén a kapufára fejelte.

Kettős cserével folytatta a második félidőt a DAC, Ciganiks és Hahn helyett Verlinden és Nicolaescu állt játékba. Az 59. percben egy baloldali szögletnél a labda a középpályára érkezett, Flak kapáslövését Jedlička bravúrral küldte a léc fölé. A 61. percben ismét Jedlička védésére volt szükség, Voško éles szögből leadott lövését védte a DAC hálóőre. Mezőnyfölényben játszott a DAC, de komoly gólhelyzetbe nem tudott kerülni. A 79. percben Dimun távoli lövését Luksch védte. A 83. percben hazai részről Kotora lövése centikkel szállt fölé. A fölényt nem sikerült gólra váltani, így a Trencsén és a Zsolna után a DAC is kikapott Poprádon a Liptószentmiklós ellen.

Liptószentmiklós – FC DAC 1:0 (1:0)
Gólszerzők: Voško (29.)
Liptószentmiklós: Luksch – Krčík, Hranáč, Pintér (86. Bartoš), Flak – Gerát, Staš (90+2 Krčík), Václavík – Laura (82. Kotora), Voško, Pinte (90+2 Káčerík)
DAC: Jedlička – Blackman (65. Beskorovainyi), Kružliak, Muhamedbegovic, Davis – Andzouana, Dimun (80. Sharani), Schäfer, Ciganiks (46. Verlinden) – Hahn (46. Nicolaescu), Krstović (65. Balić)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.