Megérdemelt győzelmet aratott Zsolnán a DAC

By
Updated: október 16, 2021

Győzelemmel folytatta szereplését a válogatott szünet után a DAC, a sárga-kékek Zsolnán diadalmaskodtak 0:2 arányban a Fortuna liga 11. fordulójában. 

Edzőcserével várta a mérkőzést a hazai Zsolna, Pavol Staňo helyét Peter Černák vette át. A DAC kezdőcsapatába visszatért Dominik Kružliak, aki a kapitányi karszalagot is viselte.

Álomszerűen kezdett a DAC, már az 1. percben Lamkel Zé 20 méterről leadott lövése a hálóban kötött ki – 0:1. A 16. percben Dimun jobboldali beadása után Lamkel Zé fejjel küldte a hálóba a labdát, viszont les miatt a gól érvénytelen lett. Remekül tartotta az eredményt a DAC, nem engedte helyzetbe kerülni a hazai együttest. A 22. percben Anang eresztett meg egy lövést, de Jedlička szögletre mentett. A félidő előtt egy gyors ellentámadás során Lamkel Zé passzolt Andzouana elé, de a jó helyzetben Petráš kapus védett. 

Fordulás után helyzettel kezdett a DAC, a 47. percben Andzouana került lövési helyzetbe, de pontatlan volt. Az 53.percben Bičachčjan veszélyes lövését a DAC védői blokkolták.

A 73. percben növelte előnyét a DAC, Schäfer szöglete után a hazai védő nem tudta elrúgni a labdát, az érkező Kružliak pedig a hálóba talált – 0:2. Az utolsó percekben a sárga-kékek kapuja előtt is adódtak lehetőségek. A 86. percben Iľko lövését a gólvonalon Kružliak állította meg.

A végére már az eredmény nem változott, a DAC megérdemelt győzelmet aratott Zsolnán.

MSK Zsolna – FC DAC 0:2 (0:1)
Gólszerzők: Lamkel Zé (1.), Kružliak (73.)
Zsolna: Petráš – Anang (56. Jambor), Minárik, Nemčík, Sluka – Fazlagić, Mráz (71. Iľko), Bičachčjan – Rusnák, Paur (71. Slebodník), Ďuriš (77. Goljan)
DAC: Jedlička – Blackman (80. Davis), Kružliak, Muhamedbegovic, Ciganiks – Andzouana (68. Andzouana), Dimun, Schäfer, Lamkel Zé – Hahn (68. Sharani), Krstović (56. Nebyla)

 

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.