Magyar gólokkal verte a Trencsént a DAC

By
Updated: november 9, 2019

Pazar gólokkal győzött a DAC a Trencsén ellen a Fortuna liga 15. fordulójában, a sárga-kékek részéről mindhárom magyar játékos a hálóba talált. 

A mérkőzés előtt a klub vezetői köszöntötték Eric Davist, aki a Trecsén ellen 100. bajnoki mérkőzésén lépett pályára.

Már a 3. percben vezetést szerzett a DAC, Divković baloldali beadását Vida Kristopher először átvette, majd jobbal a hálóba küldte.

A vezető találat után továbbra is támadásban maradt a DAC, veszélyes helyzeteket alakítva ki a trencséni kapu előtt. A 16. percben viszont egyenlítettek a vendégek, Van Kessel lódult meg a jobb oldalon, beadását Koolwijk küldte a kapuba – 1:1. A 22. percben Zubairu indult meg szintén a jobb oldalon, lövését Jedlička védte. A 24. percben Fábry beadását Beskorovainyi fejelte centikkel mellé. A 43. percben veszélyes szabadrúgáshoz jutott a DAC, 24 méterről Fábry a labdát a sorfalba lőtte. A 44. percben Chudý kapus remekelt, amikor Vida Kristopher próbálkozását védte.

Aktívan kezdte a második félidőt a DAC, az 57. percben pedig már vezetést szerzett. Divković lövését a hazai védelem blokkolta, a felpattant labdát Kalmár Zsolt ollózva a hálóba küldte – 2:1. A 66. percben Fábry indult meg a jobb oldalon, beadása Divković után Blackmanhez került, akinek lövését viszont Chudý védte. A 74. percben Divković a tizenhatosból lőtt kapura, de a labda mellé szállt. A 78. percben Vida Máté hasonló helyzetből próbálkozott, parádés lövése viszont a hálóban kötött ki – 3:1.