Legyőzte az újonc Liptószentmiklóst a DAC

By
Updated: august 1, 2021

Liptószentmiklós elleni győzelemmel kezdte az idényt hazai pályán a DAC, a sárga-kékek 3:1 arányban múlták felül a Fortuna liga újoncát a 2. fordulóban. 

Hatalmas meglepetésre már az első percben hátrányba került a DAC, álomszerűen kezdett a Liptószentmiklós. Egy hosszú indítás megpattant Kružliak hátán, Jedlička távolabb állt a kapujától, Andrić pedig a kapust átemelve a hálóba talált – 0:1. A gól meglepte a hazai gárdát, de a DAC azonnal támadásba lendült. A 7. percben Divković lövését Luksch kapus védte, a 13. percben viszont Káčerík lövése szállt nem sokkal mellé. A 15. percben Ciganiks beadása után Vera az ötösről lőtt fölé. A 32. percben növelhette volna előnyét a Tatran, Beskorovainyi labdavesztése után a labda Laurához került, jobbról passzolt vissza Staš elé, aki centikkel lőtt a kapu mellé. A 40. percben Divković végzett el szabadrúgást a tizenhatos vonaláról, de lövésével a sorfalat találta telibe. A hosszabbítás első percében érkezett az egyenlítés, Schäfer András parádés lövéssel a jobb felső sarokba talált – 1:1.

Fordulás után sem változott a játék képe. A DAC harcolt a vezető gólért, ami végül össze is jött. Az 58. percben Divković lövésével a felső kapufát találta el, a kipattanó labda játékba került, viszont ismét Divković remek passza után Taiwo az ötösről talált a hálóba – 2:1. A vezető gól után leült a tempó, próbált egyenlíteni a Tatran, kevés sikerrel. A 74. percben Moumou passza után Taiwo jobbról törhetett kapura, de lövését Luksch bravúrral védett. A 78. percben Njie fejelt centikkel mellé. A 87. percben egyenlíthetett volna a Tatran, egy szöglet után Hranáč fejelt kapura, de Jedlička bravúrral védett. A 89. percben Divković lezárhatta volna a mérkőzést, de lövése mellé szállt. A hosszabbításban Sharani eldöntötte a mérkőzés sorsát, Luksch mellett a hálóba talált – 3:1.

FC DAC – MFK Tatran Liptószentmiklós 3:1 (1:1)
Gólszerzők: +45. Schäfer, 58. Taiwo, +90. Sharani – 2. Andrić
FC DAC: Jedlička – Kružliak, Beskorovainyi, Brunetti – Vera (60. Moumou), Schäfer, Njie (79. Veselovský), Ciganiks – Rymarenko (67. Balić) – Divković, Taiwo (79. Sharani)
MFK Tatran: Luksch – A. Krčík, D. Krčík, Hranáč, Janec (83. Filinský) – Bartoš, Staš – Laura (69. Pinte), Flak (36. Kim), Káčerík (69. Švec) – Andrić (83. Voško)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.